Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

300 χρόνων βιβλιοθήκη στο Δουβλίνο, φιλοξενεί πάνω από 200 χιλιάδες βιβλία

Ξεχάστε την Αποθήκη Guinness, το πάρκο Φοίνικα και τον καθεδρικό ναό του αγίου Πατρίκιου. Το πραγματικό αξιοθέατο του Δουβλίνου δεν είναι άλλο από το Μακρύ Δωμάτιο στο κολέγιο Τρίνιτι! Μια ματιά στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθούν, είναι αρκετή για να σας πείσει.

Χτίστηκε μεταξύ του 1712 και το 1732, ο κύριος θάλαμος έχει μήκος 65 μέτρων και εκεί φυλάσσονται πάνω από 200 χιλιάδες βιβλία! Ο λόγος που τόσα βιβλία βρήκαν τη θέση τους εκεί είναι διότι το 1801 η βιβλιοθήκη είχε το δικαίωμα να ζητήσει ένα δωρεάν αντίγραφο από οποιοδήποτε βιβλίο είχε εκδοθεί στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία και φυσικά αυτό το δικαίωμα το αξιοποίησε στο έπακρο. Κάποια ακόμα σημαντικά έργα που βρίσκονται εκεί είναι το Βιβλίο των Κελς, το οποίο γράφτηκε από μοναχούς πριν από 1200 χρόνια και όπως αντιλαμβάνεστε είναι ένα από τα πιο σημαντικά χειρόγραφα που έχουν διασωθεί, όπως επίσης και την Προκήρυξη της Δημοκρατίας της Ιρλανδία του 1916.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, αν βρεθείτε ποτέ στο Δουβλίνο, πριν από την επίσκεψή σας στις τοπικές παμπ, ρίξτε μια ματιά στην τοπική βιβλιοθήκη και δε θα βγείτε χαμένοι!

Το είδαμε εδώ

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful