Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Αδέσποτο γατάκι που διασώθηκε από αυτοκινητόδρομο δεν είναι αυτό που φαίνεται

Ένας οδηγός αυτοκινήτου πατάει με δύναμη τα φρένα του οχήματος στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου. Ένα μικρό γατάκι στεκόταν μπροστά του που εμφανώς βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο. Ο οδηγός αποφάσισε να βγει από το αυτοκίνητο για να περιμαζέψει το άτυχο πλάσμα!

Αν και αρχικά έμοιαζε με την τυπική σπιτόγατα, ο άντρας παρατήρησε τα μεγάλα καστανά μάτια της και την κοντή, φουσκωτή ουρά της που σίγουρα δε παρέπεμπαν σε απλή γάτα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Jamie Veronica από το Big Cat Rescue δέχτηκε ένα τηλεφώνημα σχετικά με μια αγριόγατα σε μια κλινική ζώων. Όταν η γυναίκα έφτασε εκεί με τους συναδέλφους της, η γάτα βρισκόταν ακόμα μέσα στο χαρτόκουτο που ο άντρας ο οδηγός την τοποθέτησε, κάτι που δεν άρεσε καθόλου μα καθόλου στο τετράποδο!

“Βγάλαμε την μονωτική ταινία από το κουτί και φορέσαμε κάποια πολύ χοντρά γάντια εργασίας ώστε να την μεταφέρουμε στο κλουβάκι μας” λέει η Veronica. “Ήταν πολύ νευρική εξ αρχής. Δεν ήθελε να την αγγίξουμε οπότε γρύλιζε, σφύριζε και χρησιμοποιόυσε τόσο το στόμα της όσο και τα νύχια της για να προστατευτεί.” Σύμφωνα με την γυναίκα όμως, αυτή ακριβώς η συμπεριφορά είναι που θα έπρεπε να έχει το αιλουροειδές. “Δε θέλουμε οι αγριόγατες να είναι καλές και φιλικές με τους ανθρώπους. Αυτή έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε”

Ο λόγος που η νεαρή αγριόγατα βρέθηκε μόνη της είναι ότι λόγω εργασιών στην προέκταση του δρόμου, πολλά ζώα τρέχουν να ξεφύγουν. Φυσικά φροντίζουν για τα μικρά τους αλλά υπό μη προβλεπόμενες συνθήκες, μπορεί και να τα αφήσουν πίσω όπως για παράδειγμα αν χρειάζεται να περάσουν έναν αυτοκινητόδρομο και οι γονείς τρομάξουν από τα αυτοκίνητα. Σημασία έχει πως η Spirit Feather, όπως ονομάστηκε, είναι μόλις 2,5 ετών και θα μείνει με ανθρώπους για τους επόμενους 3 μήνες τουλάχιστον. “Χρειάζεται να γίνει τουλάχιστον 6 μηνών πριν επιστρέψει στην άγρια φύση, αλλά όλα εξαρτώνται από την ανάπτυξή της. Χρειάζεται να έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος που θα της επιτρέψει να κυνηγήσει την λεία της” προσθέτει η Veronica.

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful