Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Ανεπανάληπτο υποβρύχιο μουσείο αλλάζει σε έκθεση κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Museo Atlantico, η πρώτη υποβρύχια έκθεση τέχνης έβαλε τα πρώτα της εκθέματα (έργα του γλύπτη Jason deCaires Taylor) τον Φεβρουάριο του 2016. Η έκθεση βρίσκεται στα καταγάλανα νερά της ακτής Lanzarote των Κανάριων νήσων της Ισπανίας, σε βάθος 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα εκθέματα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε είτε σα δύτες με πλήρη εξοπλισμό, σα δύτες με τα πλήρως απαραίτητα ή αν δεν είστε των καταδύσεων, μέσω του ειδικού γυάλινου διαδρόμου που υπάρχει για αυτό το σκοπό!

Η έκθεση έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους ως προς το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές που οι άνθρωποι κυρίως δημιουργούν, αλλά και όχι μόνο! Τα εκθέματα είναι είτε από πέτρα, είτε από τσιμέντο και αναπαριστούν απεγνωσμένους πρόσφυγες, τουρίστες που βγάζουν φωτογραφίες αλλά και διάφορα υβρίδια ανθρώπων-φυτών που αφήνουν διάφορα μηνύματα.

Το μουσείο/έκθεση πλέον είναι κατασκευασμένο με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ουδέτερο pH αδρανών υλικών, μία ειδικά σχεδιασμένη πρώτη ύλη τσιμέντου, ανοξείδωτο ατσάλι και διαφανές γυαλί. Ο κόλπος Lanzarote έχει μικρή θαλάσσια πανίδα και οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα αγάλματα στη θάλασσα θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στην επαναποίκηση της περιοχής! Το μουσείο είναι το πρώτο υποβρύχιο στην Ευρώπη και τον Ατλαντικό ωκεανό και είναι σχεδιασμένο να αντέξει για εκατοντάδες χρόνια. Νέα εκθέματα θα μπαίνουν καθόλη τη χρονιά και αναμένεται τα τελευταία να μπουν πριν τον Δεκέμβριο του 2016!

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful