Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Άνθρωποι σώζουν μωρό ρινόκερο που πνιγόταν σε τεράστια πλημμύρα

Ένας 3 μηνών ρινόκερος προσπαθούσε να κολυμπήσει προς την άλλη άκρη του ποταμού, για να βρει τη μαμά του, όταν άνθρωποι τον πρόσεξαν. Το συμβάν εξελίχθει στην βορειοανατολική Ινδία αυτή την εβδομάδα!

Οι άνθρωποι, γνωρίζοντας ακριβώς τις δυνατότητες του μωρού αλλά και τόσο τη δύναμη όσο και το βάθος του ποταμού, ήξεραν ότι δε θα μπορούσε να τα καταφέρει οπότε πήραν τον μικρό από εκεί με τη βοήθεια μιας βάρκας και τον μετέφεραν στο Διεθνές Κέντρο Άγριας Ζωής. Εκατομμύρια άνθρωποι είχαν θέμα με τις πλημμύρες και πολλοί εξ αυτών έχασαν ακόμα και την ζωή τους και τα ζώα της χώρας δεν ήταν εξαίρεση!

“Το ρινοκεράκι είναι πάρα πολύ πιεσμένο” λέει ο βασικός κτηνίατρος του κέντρου, δρ Panjit Basumatary. “Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, πλέον ανταποκρίνεται σε ενυδάτωση νερού από το στόμα και μίας φόρμουλας γάλακτος.” Ο Gail A’Brunzo διαχειριστής του κέντρου λέει “κάτω από συνηθισμένες καταστάσεις με νεαρά ζωά, οι προσπάθειες (οι οποίες μερικές φορές κρατάνε για εβδομάδες) γίνονται για να ξανά βρουν τους γονείς τους πριν θεωρηθούν ότι χρειάζεται να μείνουν εδώ καιρό. Σε αυτή την περίπτωση όμως ο ρινόκερος απομακρύνθηκε λόγω των νερών οπότε δεν είναι δυνατή η επανένωση. Αν όλα συνεχίσουν να πάνε καλά, θα τον ελευθερώσουμε όταν θα είναι πλέον αρκετά μεγάλος και θα μπορεί να επιζήσει μόνος του στο φυσικό του περιβάλλον.”

Η συγκεκριμένη διάσωση όμως δεν είναι η μόνη που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Assam της Ινδίας αφού το Εθνικό Πάρκο Kaziranga, σπίτι πολλών ρινόκερων, ελεφάντων και άλλων ζώων, πλήττεται από σφοδρές πλημμύρες, οι οποίες θεωρούνται οι χειρότερες της 10ετίας. 21 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους φέτος ενώ κάποιοι ερευνητές θεωρούν τις βροχές ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful