Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Άντρας αγοράζει θαλάσσιες χελώνες από αγορά για να τις ελευθερώσει

Βγαλμένες από τον ωκεανό για να πωληθούν ως φαγητό, δύο θαλάσσιες χελώνες στην Παπούα Νέα Γουινέα αντιμετώπιζαν σίγουρο θάνατο, μέχρι που η συμπόνια ενός άντρα μπήκε στο παιχνίδι και τις βοήθησε να βρουν τον δρόμο για το σπίτι τους!

Για περίπου 35 ευρώ, ο Arron Culling και ο συνεργάτης του αγόρασαν τις δύο χελώνες και λίγο αργότερα ανέβασαν φωτογραφίες στο Facebook που δείχνουν την απελευθέρωσή τους. “Τις βρήκα στην τοπική αγορά” λέει ο Arron. “Τις αγόρασα, οδήγησα 5 χιλιόμετρα και τις άφησα να φύγουν στην ακτή”. Αυτές όμως δεν είναι οι πρώτες χελώνες που οι δύο άντρες σώζουν, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο άντρες έχουν αγοράσει και ελευθερώσει άλλες 9 με 10 θαλάσσιες χελώνες.

Είναι σημαντικό να θυμήσουμε σε αυτό το σημείο ότι 6 από τα 7 είδη θαλάσσιων χελώνων έχουν χαρακτηρισθεί είτε ως απειλούμενα, είτε ως ευάλωτα ενώ το ψάρεμα χελώνας παραμένει νόμιμο σε πολλά μέρη του κόσμου με κάποια εξ αυτών την Παπούα Νέα Γουινέα, την Αυστραλία και το Μεξικό. Σε μια σχετικά πρόσφατη έρευνα (την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ), πάνω από 42 χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες θανατώνονται κάθε χρόνο, ενώ πολλές χιλιάδες ακόμα πεθαίνουν όταν πιάνονται σε δίχτυα και παγίδες βυθού που προορίζονται για άλλα ψάρια!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful