Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Άντρας αρνείται να φύγει ώστε να φροντίσει τα κατοικίδια που έμειναν μόνα

Σε παλιότερο άρθρο μας είχαμε μιλήσει για τις πυρκαγιές στον Καναδά που είχαν φτάσει σε θέση να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω αυξημένου κινδύνου (το άρθρο εδώ). Τι συνέβει όμως με τα κατοικίδια που δεν ήταν αρκετά τυχερά ώστε να βρίσκονται μαζί με τους ιδιοκτήτες τους την στιγμή της ανακοίνωσης;

Ο Lee Ellis ήταν ευτυχώς εκεί για αυτά! Η ανακοίνωση από τις αρχές υποχρέωνε τους πάντες να εγκαταλείψουν τον δήμο Fort McMurray αλλά αυτός, παρακούοντας τις εντολές, αποφάσισε να μείνει. Μαζί με μερικούς φίλους του, επισκέφθηκε 300 σπίτια σε 4 μέρες για να φροντίσει τα κατοικίδια που είχαν μείνει εκεί, αφού οι ιδιοκτήτες είχαν επικοινωνήσει πρώτα μαζί του μέσω του Facebook.

“Αυτή μου η κίνηση εδωσε στους ανθρώπους ελπίδα, όταν το αίσθημα που κυριαρχούσε ήταν η απόγνωση” δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό κανάλι CBC. Φυσικά δεν ήταν μόνο οι ιδιοκτήτες ανακουφισμένοι, ήταν και τα ίδια τα ζώα. “Δεν ήταν απλά ότι πεινούσαν και διψούσαν, αλλά έψαχναν αγάπη. Με το που έμπαινα στο σπίτι έτρεχαν πάνω μου και τρίβονταν για χάδια.” Την 5η μέρα μετά την ανακοίνωση, ο Lee έγινε αντιληπτός από τις αρχές εκεί και υποχρεώθηκε να αποχωρήσει αλλά η Οργάνωση για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων βρισκόταν ήδη εκεί για να συνεχίσει το έργο του.

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook
Το είδαμε εδώ

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful