Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Άρρωστη μικρή τίγρη ζύγιζε το 1/4 του κανονικού της βάρους όταν διασώθηκε

Αν και η Aasha, μια τίγρη της βεγγάλης, ήταν 9 μηνών, ζύγιζε μόλις 14 κιλά που θα ήταν λογικό για ένα τιγράκι 3 μηνών. Η καημένη άνηκε σε ένα περιοδεύων τσίρκο που όχι μόνο δε την φρόντιζαν αλλά μια μεγαλύτερη τίγρη συχνά την τραμπούκιζε κιόλας. Ευτυχώς, η Vicky Keahey, ιδρύτρια του In-Sync Exotics – διάσωση άγριας ζωής και ενημέρωση, πήρε την μικρή τίγρη υπό την φροντίδα της το 2011!

“Τα σημεία που δεν έχουν τρίχα κάλυπταν σχεδόν ολόκληρο το κορμί της, ενώ το δέρμα της ξηρό, σπασμένο με σκούρες περιοχές και αίμα” λέει η γυναίκα καθώς προσθέτει ότι το τιγράκι έπασχε και από λειχήν, ενώ είχε ανοιχτές πληγές. “Κάθε μέρα, δύο φορές την ημέρα έδινα τα φάρμακά της και περνούσα χρόνο μαζί της” προσθέτει. Εκτός βέβαια από την αγωγή, η Aasha έπρεπε να κάνει και τακτικά μπάνια με ειδικά σαπούνια, μπάνια τα οποία μισούσε και οι δυο τους χρειαζόταν να παίξουν κυνηγητό μερικές φορές.

Ο κόπος της Vicky όμως δεν πήγε στο κενό, αφού 8 εβδομάδες αργότερα, το τρίχωμα της Aasha άρχισε να θεραπεύεται και πλέον η νεαρή τίγρη λατρεύει τα μπάνια. Σε 8 μήνες η Aasha έμοιαζε πλέον με κανονική τίγρη που έχουμε συνηθίσει έτσι την γνώρισαν σε μια μεγαλύτερη τίγρη, τον Smuggler ο οποίος πραγματικά την λάτρεψε. Πλέον οι δυο τους μένουν στον ίδιο χώρο και μπορούν να απολαύσουν την ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα | Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful