Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Αθλήτρια εγκαταλείπει αγώνα στους Ολυμπιακούς για να προστατεύσει το άλογό της

Η Ολλανδή κάτοχος μεταλλίου Adelinde Cornelissen επρόκειτο να διαγωνιστεί στην ιππασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά την προηγούμενη Τρίτη, το άλογο της ο Parzival φαίνεται να αρρώστησε βαριά, λίγο πριν τον αγώνα.

Το άλογο τσιμπήθηκε είτε από κουνούπι, είτε από αράχνη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανεβάσει πυρετό άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ η δεξιά πλευρά του κεφαλιού του ήταν πρησμένη. “Για να βγάλουμε το δηλητήριο από το σώμα του, του δώσαμε υγρά” γράφει η Adelinde στο Facebook. Οι κτηνίατροι έκαναν ότι μπορούσαν για να σταθεί ξανά στα πόδια του ο Parzival, ενώ η γυναίκα πέρασε το βράδυ μαζί του στον σταύλο. Την επόμενη μέρα το άλογο φαινόταν πολύ καλύτερα οπότε οι κτηνίατροι του επέτρεψαν να συμμετάσχει.

Η γυναίκα είχε αμφιβολίες κατά πόσο ήταν καλή ιδέα αυτό αλλά δεν ήθελε να απογοητεύσει την ομάδα της. “Συμφώνησα να προσπαθήσω” έγραψε. “Όταν ξεκινήσαμε, ένιωθα ότι έδινε τον καλύτερό του εαυτό και σαν αληθινός μαχητής που είναι, δε τα έβαλε κάτω… Για να τον προστατεύσω όμως, άφησα τον αγώνα… Ο κολλητός μου, ο φίλος μου, το άλογο που μου έδωσε τα πάντα όλη του την ζωή, δε το άξιζε αυτό.. Έτσι χαιρέτησα και αποχώρησα από τον στίβο…”

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful