Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Αξιαγάπητη μαμά πολική αρκούδα παίζει με το μωρό της πρώτη φορά στο χιόνι

Ένας από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους στην πόλη Novosibirsk της Ρωσσίας, πρόσφατα έγινε ένα μέρος χαράς αφού ένα αρκουδάκι πολική αρκούδα γεννήθηκε εκεί. Οι πολικές αρκούδες είναι τα μεγαλύτερα αρπακτικά απ’ όλα τα ζώα στον πλανήτη και αναπαράγονται κάθε 2 με 3 χρόνια. Το περίεργο είναι ότι σε μη φυσικά περιβάλλοντα, αυτό συμβαίνει ακόμα πιο σπάνια!

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2015 οι αρκουδογονείς, ο Kay και η Gerda είχαν το δεύτερο μωρό τους. Το μικροσκοπικό αρκουδάκι γεννήθηκε άτριχο και αβοήθητο, όπως δηλαδή συμβαίνει κανονικά και περνάει τους πρώτους μήνες της ζωής του με τη μαμά του μέχρι να δυναμώσει. Είναι αδύνατο να διαπιστωθεί το φύλο του ακόμα οπότε και δε του έχει δωθεί όνομα!

Τον Ιανουάριο το αρκουδάκι άνοιξε τα μάτια του και τα αυτιά του σηκώθηκαν. Το γλυκύτατο πλασματάκι έχει όρεξη κανονικά και παίρνει βάρος, κάτι που είναι απολύτως σημαντικό για την ηλικία του. Ο μπαμπάς του, ο Kay, δεν επιτρέπεται να πλησιάσει το ίδιο ή τη μαμά του επειδή το προσωπικού του ζωολογικού κήπου φοβάται για απρόβλεπτες αντιδράσεις. οπότε και θα κρατηθεί για ένα χρόνο σε άλλο χώρο.

Μόλις το αρκουδάκι μεγαλώσει λίγο ακόμα, το ίδιο και η μαμά του θα βγουν από την φωλιά τους στον καθαρό αέρα για πρώτη φορά. Το μικρούλι φαίνεται να απολαμβάνει τόσο πολύ το πρώτο χιόνι της ζωής του. Ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του και την ίδια στιγμή δε σταματάει να παίζει με τη μαμά του! Εμείς από την πλευρά μας να του ευχηθούμε τα καλύτερα και πάντα τέτοια.

Περισσότερες πληροφορίες: Instagram

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful