Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Αξιολάτρευτα σκιουράκια κάνουν παρέα με άλλα ζώα

Σε παλιότερο άρθρο μας είχαμε γράψει για τα Καπιμπάρα και το πόσο γλυκά αλλά και φιλικά είναι με τα άλλα ζώα. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τους κυνόμυες, της οικογένειας των σκιουρίδων οπότε για διευκόλυνση όλων θα τους αποκαλούμε σκίουρους!

Τα σκιουράκια λοιπόν είναι σίγουρα γλυκά να τα βλέπεις σε κάποιο ντοκιμαντερ αλλά γνωρίζατε ότι μπορείτε να τα μεγαλώσετε και σε κατοικίδια; Σίγουρα σκέφτεστε “μα είναι άγρια ζώα, γιατί να το κάνεις αυτό”. Η απάντηση λοιπόν είναι ότι το συγκεκριμένο υποείδος μπορεί να ζήσει δίπλα στον άνθρωπο και ευτυχώς οι φωτογραφίες που ακολουθούν έρχονται να το επιβεβαιώσουν. Στην περίπτωσή μας, πρωταγωνιστές είναι ο Bing και ο Swarley (Τσιπ και Ντειλ θα ήταν τόσο καλύτερα αλλά τέλος πάντων) που σιγά σιγά καταλαμβάνουν το internet είτε με τις ικανότητές τους, είτε με το πόσο γλυκά είναι.

“Είδα τα σκιουράκια σε petshop και άρχισα να ψάχνω για πολλές μέρες πως αναθρέφονται” λέει ο Cassidy Bryce, κηδεμόνας των 2. “Αν και δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, σίγουρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά η φροντίδα τους, σε σχέση με άλλα τρωκτικά. Η διάρκεια ζωής τους δίπλα σε άνθρωπο είναι ίση με αυτή των σκυλιών συνεπώς θα τα έχεις για αρκετά χρόνια”

Ο Cassidy μιλάει επίσης και για την προσωπικότητα του κάθε σκίουρου, που είναι πολύ πιο έντονες από οποιουδήποτε ινδικού χοιρίδιου ή γερβίλου (επίσης μικρό τρωκτικό). “Θα έλεγα πως ο Swarley είναι πιο ανεξάρτητος, ενώ ο Bing το ακριβώς αντίθετο. Τρέχει γύρω από τα πόδια μου, με ακολουθεί παντού στο σπίτι και πιάνεται από το πόδι μου μέχρι να τον σηκώσω και να τον χαιδέψω. Είναι πολύ πιο εξαρτώμενος και θα μπορούσε να κάτσει ως και μία ώρα να τον χαιδεύω χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση να φύγει.”

Δεν είναι αξιολάτρευτα;

Περισσότερες πληροφορίες: Instagram

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful