Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Δημιουργός graffiti φτιάχνει την μεγαλύτερη τοιχογραφία του κόσμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Αν η γνωστή και ως Τέχνη του Δρόμου ήταν Ολυμπιακό άθλημα, τότε ο Eduardo Kobra σίγουρα θα κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο για την 2787 τετραγωνικά μέτρα τοιχογραφία που έφτιαξε για τους Ολυμπιακούς του Ρίο!

Η τοιχογραφία με το όνομα Las Etnias (Οι Εθνικότητες) φτάνει σε ύψος τα 15 μέτρα και βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού του Ρίου. Περιλαμβάνει 5 διαφορετικά πρόσωπα από τις 5 ηπείρους ως συμβολισμό όχι μόνο των Ολυμπιακών Δαχτυλιδιών αλλά και τις διαφορετικές κουλτούρες που παίρνουν μέρος στους αγώνες. Ο Eduardo, ηλικίας 40 ετών από το Sao Paolo, δούλεψε σε αυτή την τοιχογραφία τους τελευταίους 2 μήνες, χρησιμοποιώντας 400 λίτρα λευκής μπογιάς, 1600 λίτρα χρωματιστής και 3500 spray. Αν επιβεβαιωθεί από το Βιβλίο Γκίνες, η δουλειά του θα είναι η μεγαλύτερη τοιχογραφία του κόσμου που έγινε από έναν άνθρωπο!

“Αυτοί είναι οι ιθαγενείς άνθρωποι του πλανήτη” λέει ο ίδιος. “Η ιδέα πίσω απ’ αυτό είναι ότι όλοι είμαστε ένα. Ζούμε σε μια δύσκολη και περίεργη εποχή με πολλές διαμάχες, αλλά ήθελα να δείξω ότι είμαστε μαζί, ενωμένοι.”

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful