Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Δρομείς στους Ολυμπιακούς που βγήκαν τελευταίες περνάνε στους τελικούς

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από την αρχαιότητα ακόμα, συμβόλιζαν την αρετή, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. Αν και πλέον έχουν μπει στη μέση μετάλλια, χρήματα, προβολή, κάποιοι αθλητές κρατάνε ακόμα το σωστό πνεύμα.

Πριν δύο μέρες λοιπόν, οι δρομείς Abbey D’Agostino από την Αμερική και η Nikki Hamblin από τη Νέα Ζηλανδία, θύμησαν σε όλο τον κόσμο ακριβώς αυτές τις αξίες, στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιάδων μέτρων. Κατά την διάρκεια του αγώνα, περίπου στα 3200 μέτρα, οι δύο γυναίκες συγκρούστηκαν, καθώς η Nikki ξαφνικά επιβράδυνε ώστε να μη πέσει στην μπροστά δρομέα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Abbey να πέσει πάνω στην ίδια και οι δυο τους να βρεθούν στο έδαφος. Η Abbey γρήγορα ξανά σηκώθηκε στα πόδια της αλλά πρόσεξε ότι η άλλη δρομέας είχε τραυματιστεί και χρειαζόταν βοήθεια.

“Όταν έπεσα, δε κατάλαβα τι συνέβη. Αναρωτιόμουν γιατί βρισκόμουν στο έδαφος” είπε η Nikki σε συνέντευξή της. “Και ξαφνικά ένιωσα ένα χέρι στον ώμο μου του τύπου σήκω, σήκω, πρέπει να τελειώσουμε τον αγώνα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στην Abbey που το έκανε αυτό για μένα. Αυτό το κορίτσι έχει το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.”

Τελικά, τα δύο κορίτσια έφτασαν στον τερματισμό με την Hamblin να φτάνει προτελευταία και την D’Agostino τελευταία με χτυπημένο αστράγαλο, αλλά της συμπεριφοράς τους προς μίμηση, οι δύο γυναίκες πέρασαν στους τελικούς!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful