Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Φασκωλόμυ που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο δεν εμπιστευόταν τους διασώστες της αλλά πλέον τους αγκαλιάζει

Μάθημα βιολογίας ένεκα του επόμενου άρθρου: Ο φασκωλόμυς είναι φυτοφάγο μαρσιποφόρο θηλαστικό που ζει σε λαγούμια. Απαντάται κυρίως σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αυστραλίας. ενώ το επιστημονικό όνομα της οικογένειάς του είναι Phascolomyidae!

Η Big Girl (Μεγάλο Κορίτσι) λοιπόν, είναι ένα του είδους που το μέγεθός της δε τη βοήθησε ιδιαίτερα όταν το αυτοκίνητο ερχόταν κατά πάνω της. Αν και η διάσωσή της έγινε γρήγορα από το προσωπικό του καταφυγιου άγριας ζωής Narbeview, το ιατρικό προσωπικό δε μπορούσε να έχει σωστή εικόνα μέχρι το πρήξιμο στο πρόσωπό της να έφευγε, συνεπώς γύρισε πίσω στο κέντρο όπου της παρείχαν αντιβιοτικά και παυσίπονα για μερικές μέρες. Τελικά γύρισε πίσω στο νοσοκομείο ζώων και εκεί είδαν πλέον ξεκάθαρα το πρόβλημά της!

“Δυστυχώς, λόγω του ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο έχει σπάσει ένα οστό στην κλείδα, έχει μελανιασμένους πνεύμονες και 3 χτυπημένα δόντια” έγραψε το καταφύγιο στο Facebook. Αν και τα δόντια δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού εκ φύσεως συμβαίνει συχνά αυτό και ξανά βγαίνουν, τα υπόλοιπα προβλήματά της ήταν αρκετά σημαντικά με αποτέλεσμα να πρέπει να μείνει με τους ανθρώπους μέχρι να αναρρώσει. “Χωρίς τα φάρμακα, θα είχε σίγουρα πεθάνει” έγραψε το καταφύγιο. “Ένας αργός, βασανιστικός θάνατος.”

Το πρόβλημα με την Big Girl ήταν ότι δεν επρόκειτο για κάποιο ορφανό μωρό αλλά για μία ενήλικο που σε καμιά περίπτωση δεν είχε συνηθίσει τους ανθρώπους να την αγγίζουν. Σε κάθε ένεση οι διασώστες της έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με τα γρυλίσματά της και μία πιθανή επίθεση. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν αφού η Big Girl πλέον όχι μόνο είναι εντάξει δίπλα στους ανθρώπους αλλά και η ίδια τους αγκαλιάζει. Σε αυτό πιστεύουμε ότι έπαιξε ρόλο η ανάγκη που είχε να την ταίσουν από μπουκάλι (μη ξεχνάτε τα σπασμένα δόντια) οπότε και ανέπτυξε αυτή τη σχέση με τους ανθρώπους!

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful