Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Φωτογραφίζοντας την ηρεμία των άγριων αλόγων

Κρυμμένα στα βουνά της Βοσνίας, υπάρχουν ζώα που επιβιώνουν τόσο σε ζεστά καλοκαίρια και παγωμένους χειμώνες, όσο και εναντίων αρκούδων και λύκων. Ο λόγος για τα άγρια άλογα τα οποία η Γερμανίδα φωτογράφος Carina Maiwald φωτογραφίζει εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως λέει η ίδια, όταν ξεκίνησε το ταξίδι της προς τη Βοσνία, δεν ήξερε τι ακριβώς την περιμένει αλλά αυτό που συνάντησε ξεπέρασε κατά πολύ τις καλύτερές της προβλέψεις. “Θα ένιωθα τέλεια αν μπορούσα απλά να κοιτάζω ένα κοπάδι όλη μέρα. Παρακολουθώντας τις συνήθειές τους και την κοινωνική τους δομή, με έκανε να καταλάβω πόσο απροκατάληπτα είναι αυτά τα ζώα” είναι μία από τις δηλώσεις της για τα ζώα που εμφανώς λατρεύει.

Μακριά από τηλεφωνικές γραμμές και Internet, ο κρύος αέρας και η θέα τόσων ζώων να ζουν σε πλήρη αρμονία με την φύση ήταν λογικό και επακόλουθο να κάνουν την Carina να μεγαγχολήσει, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος των ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια που έμεινε εκεί είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα και τα ίδια τα άλογα, τον χαρακτήρα τους και τις συνήθειές τους, μέχρι και να δημιουργήσει κάποιου είδους δέσιμο με κάποια απ’ αυτά.

Τα άγρια άλογα εκφράζουν τόσα πολλά πράγματα, όπως δύναμη, ησυχία, τόλμη, αγάπη αλλά ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα σκληρά. Όπως και οι άνθρωποι, παίζουν, χτυπάνε, επουλώνουν τις πληγές τους, θρηνούν και νοιάζονται. Τέλος, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι κομμάτι μιας συλλογής την οποία η φωτογράφος σχεδίαζε για χρόνια και επιτέλους κατάφερε να την ξεκινήσει!

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful