Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Γιγαντιαίο πάντα κάνει δίδυμα σε ζωολογικό κήπο της Βιέννης

Ένα γιγαντιαίο πάντα που δώθηκε δανεικό από την Κίνα στην Αυστρία, γέννησε 2 μικρά παντάκια πρόσφατα, τα οποία η σύλληψή τους έγινε φυσικά. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο για το υπο εξαφάνιση είδους και ακόμα καλύτερα νέα για τα ίδια, ανακοίνωσε ο διάσημος ζωολογικός κήπος Schoenbrunn της Βιέννης την περασμένη Τρίτη!

Με ύψος περίπου 15 εκατοστών, τα ροζ, άτριχα μικρά γεννήθηκαν στις 7 Αυγούστου και το αξιοπερίεργο είναι ότι ο κήπος αρχικά πίστευε ότι η μαμά Yang-Yang γέννησε μόνο ένα, καθότι η γέννα έγινε σε ένα σκοτεινό σημείο της φωλιάς στο οποίο μόνο μια κάμερα υπερύθρων είχε πρόσβαση. Μία ολόκληρη εβδομάδα πέρασε μέχρι οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για 2 μικρά πάντα.

“Τα μικρά έχουν μικρές στρόγγυλες κοιλίτσες και η μαμά πάντα είναι πολύ χαλαρή” εξηγεί η Eveline Dungl, ζωολόγος στο επάγγελμα. “Σπάνια τα βλέπεις όμως επειδή η Yang-Yang τα κρατάει ζεστά, έχοντάς τα μόνιμα ανάμεσα στις πατούσες της. Αυτό που μπορείς να ακούσεις ξεκάθαρα όμως είναι οι ήχοι όταν τα ταίζει ή τα γλύφει.” Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση, τα μικρά θα πάρουν όνομα μετά την ηλικία των 100 ημερών, διότι τα μισά περίπου νεογέννητα δε τα καταφέρνουν. Φυσικά, τα συγκεκριμένα δύο βρίσκονται υπό συνεχόμενη παρακολούθηση και για την ώρα τα πάνε περίφημα! Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι τα θηλυκά πάντα είναι γόνιμα μόλις λίγες μέρες κάθε χρόνο και η Yang Yang με τον σύζυγό της, στα 16 τους χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη, έχουν γίνει ήδη γονείς το 2007, το 2010 και το 2013 με τα πάντα Fu Long, Fu Hu και Fu Bao αντίστοιχα. Η σύλληψη όλων τους έγινε φυσικά!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful