Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Η επιμονή των ανθρώπων έχει ως αποτέλεσμα την διάσωση ενός μικρού ελέφαντα

Το μωρό Keith δεν ήταν σε καμιά περίπτωση εντάξει. Το 3 μηνών ελεφαντάκι βρέθηκε να έχει πρόβλημα στην Εθνικό Κέντρο Διατήρησης της Ζιμπάμπουε, από έναν άνθρωπο κάπου στις αρχές Ιουλίου. Το πίσω δεξί του πόδι ήταν άσχημα πρησμένο κάνοντας την επίσκεψη σε κτηνίατρο παραπάνω από αναγκαία. Ο άνθρωπος που το είδε, φροντιστής ζώων στο κέντρο, έβγαλε φωτογραφίες τις οποίες έστειλε στο AWARE Trust της χώρας.

Μόλις έλαβαν τις φωτογραφίες, κτηνίατροι άρχισαν να ψάχνουν για τον μικρό ελέφαντα, παίρνοντας άδεια βέβαια πρώτα από τους ανθρώπους του εθνικού δρυμού, όπως επίσης φρόντισαν να επικοινωνήσουν με τους ντόπιους για παραπάνω πληροφορίες. Από τις φωτογραφίες που τους δώθηκαν, ήταν σε θέση να κάνουν μια ασφαλή διαπίστωση ότι το πόδι του ελέφαντα στην πραγματικότητα είχε πιαστεί σε παγίδα από σύρμα.

“Είναι αναγκαίο να βρεθεί μέρα διότι το φάρμακο χρειάζεται 10-15 λεπτά για να δράσει, χρόνος στον οποίο το ζώο μπορεί να τρέξει και να χαθεί στο σκοτάδι” λέει το AWARE στο Facebook. “Επίσης, δε θα ήταν ασφαλές να ακινητοποιήσουμε το ελεφαντάκι και τη μαμά του με 100 ελέφαντες να βρίσκονται δίπλα”. Μέχρι και drone επιστράτευσαν για να το βρουν αλλά και στις δύο περιπτώσεις το μηχανοκίνητο τρόμαξε τους ελέφαντες πριν μπορέσουν οι άνθρωποι να δουν αν και το ελεφαντάκι είναι μαζί τους. Οι μέρες συνέχισαν να περνάν και η χρηματοδότηση έφτανε στο τέλος της μέχρι που την τελευταία μέρα έκαναν μια ύστατη προσπάθεια.

“Το πρησμένο του πόδι φαινόταν από το ελικόπτερο και η μαμά του τον ακολουθούσε από κοντά. Αν και ήταν πιο λεπτό απ’ όσο θα έπρεπε, το ελεφαντάκι ήταν δυνατό και αντέδρασε πολύ καλά στην αναισθησία.” Απ’ ότι φαίνεται, η παγίδα ήταν τόσο βαθιά που είχε φτάσει το κόκαλο, αλλά λόγω της ηλικίας του, δε θα είχε πρόβλημα και θα το ξεπερνούσε. Μετά την μικρή επέμβαση, οι δύο ελέφαντες ξύπνησαν από την νάρκωση και οι άνθρωποι από το AWARE σχεδόν ορκίζονται ότι είδαν τη μαμά ελέφαντα να τους γνέφει. Αν και δε γνωρίζουμε κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, σημασία έχει ότι η υπομονή και η επιμονή των υπαλλήλων του κέντρου, έβγαλαν το ελεφαντάκι από πόνο που βίωνε τις τελευταίες πολλές εβδομάδες!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful