Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Οι γραμμές που διαχωρίζουν τους πλούσιους από τους φτωχούς

Για το τελευταίο του εγχείρημα με την ονομασία Άνισες Σκηνές, ο φωτογράφος Johnny Miller από το Κέιπ Τάουν χρησιμοποίησε ένα drone (έχουμε ξανά δει αρκετές φορές drones όπως για παράδειγμα εδώ) για να δείξει την ανισότητα που κυριαρχεί στην Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής.

“Διαφορές στο πως φαίνονται τα πράγματα είναι μερικές φορές δύσκολο να τα δεις από το έδαφος. Η ομορφιά του να μπορείς να πετάξεις είναι ότι μπορείς να δεις πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία [κυριολεκτικά και μεταφορικά], να δεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Κοιτώντας κάτω από ένα ύψος αρκετών εκατοντάδων μέτρων, βλέπεις απίστευτες σκηνές ανισότητας” έγραψε ο Johnny.

Λέει επίσης ότι πολλές κοινωνίες είχαν “σχεδιαστεί ώστε όντως να είναι διαχωρισμένες” ενώ άλλες έγιναν έτσι όπως μεγάλωναν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του συστήματος Διαχωρισμού που ίσχυε στη χώρα από το 1948 μέχρι το 1994. Αν και ο νόμος έχει καταργηθεί εδώ και 22 χρόνια, στην πραγματικότητα “πολλά απ’ αυτά τα εμπόδια και οι διαφορές που έχουν δημιουργηθεί, υπάρχουν ακόμα”.

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα | Facebook | Twitter

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful