Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Οι πιο ενοχλητικοί συν-επιβάτες ever (αεροπλάνα)

Ώρα για λίγη ιστορία. Μην ανησυχείτε, θα είμαι σύντομος! Η πρώτη πτήση αεροπλάνου έγινε στις 17 Δεκεμβρίου του 1903 από τους αδερφούς Ράιτ (Wright) και διήρκησε 12 δευτερόλεπτα. Πριν από εκείνη, υπήρξαν κάποιες άλλες απόπειρες από άλλους εφευρέτες αλλά το εγχείρημα των αδερφών ήταν αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στη σημερινή μορφή του αεροπλάνου.

Τις 10ετίες του ’60 και του ’70 τα αεροπλάνα γνώρισαν τις μεγαλύτερες δόξες τους. Υπήρχε άπλετος χώρος, χλιδή και φινέτσα που έμοιαζε περισσότερο με καθιστικό σπιτιού παρά με μέσο μεταφοράς. Ο λόγος, όπως ίσως γνωρίζετε, είναι ότι αεροπλάνο χρησιμοποιούσαν μόνο οι πλέον ευκατάστατοι της εποχής και αυτό για σημαντικό λόγο, λόγω φυσικά της τιμής των εισιτηρίων. Εμείς εδώ στο Wonderful μπορούμε μόνο υποθέσεις να κάνουμε (ίσως ένα μέλος της ομάδας να έχει και μνήμες αλλά το αρνείται πεισματικά) για το τι θα σκέφτονταν εκείνες τις μέρες για τα αεροπλάνα του μέλλοντος αλλά είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δε θα περίμεναν να εξελιχθούν στη σημερινή τους μορφή.

Ίσως κάποιες από τις εικόνες που ακολουθούν να σας ταράξουν λίγο παραπάνω απ’ ότι άλλες, για αυτό σας συμβουλεύουμε να κρατήσετε το δάχτυλο σας πάνω στην ροδέλα του ποντικιού καθόλη τη διάρκεια!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful