Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Η πιο φιλική αλεπού στον κόσμο δε θα μπορέσει να γυρίσει ποτέ στη φύση

Το 2013, η κόκκινη αλεπού από το Essex της Αγγλίας εν ονόματι Aphrodite, βρέθηκε κολλημένη σε έναν φράχτη. Μέχρι να φτάσουν διασώστες από το National Fox Welfare Society, η αλεπού κρεμόταν από το ένα της πόδι για πάνω από μία ώρα.

“Η Aphrodite, είτε νωρίτερα, είτε κατά την διάρκεια που ήταν κολλημένη, δέχτηκε επίθεση από έναν σκύλο” λέει ο Martin Hemmington από την ομάδα. Όπως ήταν λογικό, αμέσως μετά την απελευθέρωσή της, η αλεπού θα χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια και κάπου εκεί φαίνεται να είναι η αρχή της νέας της ζωής. Στο κέντρο προστασίας άγριας ζωής που έμεινε, δέχθηκε όλη τη φροντίδα και την αγάπη που θα μπορούσε και οι πληγές της, ακόμα και η βαθιά πληγή στο πόδι μέχρι το τέλος του 2014 είχαν αρχίσει να χάνονται. Ήταν έτσι όμως στην πραγματικότητα;

Κατά την επίσκεψή της στον κτηνίατρο, λίγο πριν αφεθεί ξανά ελεύθερη, ένας γενικός έλεγχος έδειξε ότι το τετράποδο έπασχε από τοξοπλάσμωση, μια παρασιτική ασθένεια στον εγκέφαλο του ζώου που ελέγχει τον φόβο και το αίσθημα της φυγής ή της μάχης ή με άλλα λόγια, κάνει το ζώο εξαιρετικά φιλικό! Αυτό δεν ήταν κάτι που εξέπληξε τους ανθρώπους εκεί, αφού όπως λέει ο Martin στο Facebook, “μπορώ να βάλω το χέρι μου και να της χαιδέψω το κεφάλι και δε θα κάνει την παραμικρή απόπειρα να με δαγκώσει. Είναι περισσότερο ένα εξημερωμένο σκυλί παρά μια άγρια αλεπού.”

Το φθινόπωρο του 2015, οι άνθρωποι που την φρόντιζαν ανακοίνωσαν ότι η ασθένεια είναι πλέον υπό έλεγχο, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι έγινε έστω και ελάχιστα λιγότερο γλυκιά. “Μπορώ να σας πω ότι η Aphrodite τα πάει περίφημα. Δυστυχώς όμως, λόγω της κατάστασής της, δε θα μπορέσει να γυρίσει πίσω στη φύση διότι είναι πολύ φιλική.” Να αναφέρουμε κάπου εδώ ότι το “μικρούλι πρόβλημά της” σε καμιά περίπτωση δε την εμποδίζει να κάνει φίλους άλλες αλεπούδες, αφού στην πραγματικότητα μοιράζεται το χώρο της στο κέντρο με μια άλλη αλεπού την Dotty και οι δυο τους τα πάνε τέλεια!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful