Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Οι θηλυκοί ελέφαντες μένουν με τις οικογένειές τους για πάντα

Η Wiva είναι σίγουρα μια τυχερή, νεαρή ελέφαντας και πάει κάπως έτσι η ιστορία της. Η μαμά της, η Wendi, είχε διασωθεί από το David Sheldrick Wildlife Trust,όταν είχε μείνει ορφανή. Φανταστείτε λοιπόν χαρά που θα πήραν όταν πέρσι τους έκανε μια επίσκεψη, αλλά αυτή τη φορά με ένα μικρό ελεφαντάκι παρέα.

Πλέον, η Wiva ζει με όλη την οικογένειά της η οποία σε καμιά περίπτωση δεν είναι μικρή. Όπως ίσως γνωρίζετε, αυτού του είδους το δέσιμο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους ελέφαντες και ειδικά για τις νεαρές του είδους. “Οι θηλυκοί ελέφαντες μένουν με το κοπάδι για μια ζωή” λέει η Amie Alden από το Wildlife Trust. “Μεγαλώνουν τα μικρά τους δίπλα σε μαμάδες, γιαγιάδες, αδερφές και θείες. Γενικά, στην κοινωνία των ελεφάντων, τα θηλυκά της ομάδας πάντα βοηθάνε με την ανατροφή των μικρών, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό τόσο για τις μαμάδες, όσο και για τα νεαρά θηλυκά που μαθαίνουν πως να προσέχουν τα δικά τους στο μέλλον.

Οι Wiva λοιπόν, που φαίνεται να έχει όλο και περισσότερους θαυμαστές μεταξύ των ανθρώπων του κέντρο, είναι επίσης τυχερή που μπορεί να ζήσει με μια ομάδα ελεφάτων που την αγαπάνε. Είναι μία από τα 18 μωρά που γεννήθηκαν στη φύση, βοηθήθηκαν από το κέντρο και επέστρεψαν πίσω στο σπίτι τους. “Μία από τα 18… που ξέρουμε” τονίζει η Alden, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον ήταν πολλά παραπάνω.

Όσο για τα “αγόρια” τώρα; Οι νεαροί αρσενικοί ελέφαντες διώχνονται σιγά σιγά από την ομάδα όταν φτάσουν στην εφηβεία, εξηγεί η Alden. “Μπορεί να δημιουργήσουν ομάδες με μόνο αρσενικά επειδή συνήθως αυτοί είναι που κάνουν τους ανιχνευτές στις κοινωνίες ελεφάντων. Ταξιδεύουν πολύ και καλύπτουν απίστευτα μεγάλες αποστάσεις για να βρουν βοσκοτόπια για το κοπάδι”

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful