Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Ηλικιωμένη γυναίκα που χτύπησε βατράχι, το στέλνει 1000 χιλιόμετρα μακριά σε κλινική

Τα βατραχάκια είναι σίγουρα γλυκά αλλά αν χτυπούσαμε ένα κατά λάθος, πόσοι από εμάς θα φροντίζαμε να πετάξει 1000 χιλιόμετρα ώστε να σωθεί η ζωή του στο νοσοκομείο; Η Min Tims από το Queensland της Αυστραλίας φαίνεται πως είναι μία απ’ αυτούς!

Η ηλικιωμένη γυναίκα χτύπησε κατά λάθος έναν πράσινο βάτραχο των δέντρων καθώς κούρευε το γκαζόν στο σπίτι της και ένιωθε τόσο ένοχη που δε μπορούσε να το αφήσει έτσι. Να σημειώσουμε βέβαια ότι το είδος, αν και είναι από την Αυστραλία, έχει φτάσει σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα πληθυσμού για διάφορους λόγους. Η Min λοιπόν ζήτησε την βοήθεια της ανηψιάς της η οποία πρότεινε το νοσοκομείο ζώων Frog Safe και φρόντισε να φτάσει εκεί.

Το βατραχάκι, εκτός από το χτύπημα της χλοοκοπτικής είχε και εσωτερικά παράσιτα αλλά βρισκόταν πλέον σε καλά χέρια. “Η πληγή πήρε 4 με 5 εβδομάδες για να καθαρίσει την μόλυνση και να κλείσει πλήρως. Χρησιμοποιήσαμε ένα μεγάλο εύρος φαρμάκων για αυτό το σκοπό” λέει η διευθύντρια της κλινικής Deborah Pergolotti. “Το πραγματικό πρόβλημα (που οδήγησε το βατράχι να βρίσκεται στο γκαζόν κατά την διάρκεια της μέρας) ήταν 2 εσωτερικά παράσιτα τα οποία έχουμε πλέον απομακρύνει.”

Φυσικά, όπως και εσείς, έτσι και εμείς αναρωτιόμαστε κατά πόσο άξιζε όλος αυτός ο κόπος για ένα τόσο μικρό πλάσμα αλλά η Deborah έχει την απάντηση. “Ο σύγχρονος κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος διχασμούς, περισπασμούς, ιεραρχίες και μόνη επιδίωξη το χρήμα, το οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε μόνο μέσω του διαιρε και βασιλευε. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε απ’ αυτό το σημείο και να σώσουμε τον πλανήτη, όπως και εμάς τους ίδιους, πρέπει να σταματήσουμε να αποπροσανατολιζόμαστε και να βοηθήσουμε όλα τα πλάσματα που έχουν ανάγκη, ακόμα και τα πιο μικρά διότι ΌΛΑ προσφέρουν κάτι στο περιβάλλον”

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα
Το είδαμε εδώ

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful