Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Ιστορίες του δάσους εμπνευσμένες από τα παραμύθια της γιαγιάς

Ρουμανία, η χώρα των περίεργων ιστοριών και τον θρύλων. Γενέτειρα και του φωτογράφου που φιλοξενούμε σήμερα, του Toma Bonciu. Ο Toma ειδικεύεται στις φωτογραφίσεις καλλιτεχνικών και βαθύτερων νοημάτων τοπίων, αυτό δηλαδή που περιλαμβάνει η συλλογή φωτογραφιών του με τίτλο Ιστορίες Του Δάσος!

Σε αυτή τη συλλογή, περιλαμβάνονται πάνω από 50 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε διάστημα 3 χρόνων. Ο Toma προσπαθεί να απεικονισει την μαγεμένη γη που τόσες ιστορίες είχε ακούσει από την γιαγιά του όσο μεγάλωνε. Ιστορίες για πλάσματα του δάσος και για τα μάγεια που δε βλέπουμε ακόμα και τώρα. “Περπατάς μέσα στο δάσος μόνος και ακούς κάποιον ήχο μα όταν γυρίσεις το κεφάλι σου προς την κατεύθυνση απ την οποία νομίζεις ότι ο ήχος προήλθε, δεν υπάρχει τίποτα. Ε λοιπόν, κάτι υπήρχε εκεί αλλά όχι πλέον!” λέει ο ίδιος.

“Οι φωτογραφίες μου δεν προορίζονται για να παρουσιάσουν την πραγματικότητα αλλά έναν διαφορετικό κόσμο. Κάτι που δε το βλέπουν όλοι. Αυτός ο κόσμος είναι ορατός μόνο σε λίγους και μόνο ορισμένες στιγμές. Οι φωτογραφίες μου παρουσιάζουν ένα παραμύθι το οποίο τυλίγει το δάσος και συνυπάρχει μαζί του την ίδια στιγμή. Είναι αυτό που συμπληρώνει το κενό μεταξύ των δύο κόσμων και αυτή τη στιγμή δουλεύω σε δύο ακόμα συλλογές Πλάσματα Του Δάσος και Καθρέφτες Του Δάσους. Ελπίζω πως θα απολαύσετε τις φωτογραφίες που ακολουθούν.”

Από την μεριά μας δε θα θέλαμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο αφού η δήλωση του φωτογράφου είναι παραπάνω απο περιεκτική!

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful