Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Κακοποιημένος ελέφαντας που εκλάπη από τη μαμά του, λατρεύει να κολυμπάει με την καινούργια του οικογένεια

Παρόλο τη μικρή του ηλικία, η ζωή του ελέφαντα Mee Chok ήταν γεμάτη δυσκολίες. Όταν ήταν μωρό ακόμα μερικών μηνών, είχε κλαπεί από τη μαμά του, στερώντας του την ευκαιρία να μεγαλώσει στο φυσικό του περιβάλλον. Αντ αυτού, αλυσοδέθηκε από τους καινούργιους του ιδιοκτήτες που είχαν σκοπό να του σπάσουν το ηθικό ώστε να χρησιμοποιηθεί στην βιομηχανία του τουρισμού.

Η μόνη του παρέα ήταν ένας γηραιότερος θηλυκός ελέφαντας, η οποία δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον να νοιαστεί για αυτόν, με αποτέλεσμα ο Mee Chok να γίνει άγριος, σύμφωνα με το Άσυλο Ελεφάντων Boon Lott στην Ταιλάνδη. “Ο Mee Chok είχε πληγές στο πρόσωπο και τα αφτιά, ήταν αφυδατωμένος και λιπόσαρκος” έγραψαν οι άνθρωποι από το άσυλο στην ιστοσελίδα τους. “Έτρεχε πάνω κάτω, νευριασμένος και μπερδεμένος με τις αλυσίδες.” Όταν έμαθαν όμως αρχικά για την ιστορία του, το άσυλο έκανε τα πάντα ώστε η ιστορία του να μαθευτεί και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μαζευτούν τα χρήματα που θα του εξασφάλιζαν την ελευθερία του.

6 χρόνια πριν λοιπόν, ο Mee Chok μπήκε στο Boon Lott, μόλις 20 μηνών και σίγουρα πολύ τρομαγμένος για το μέλλον του επειδή δε γνώριζε ότι μόλις τα πράγματα είχαν αρχίσει να αλλάζουν προς το καλύτερο. Λιγότερο από 24 ώρες μετά την άφιξή του, ο μικρός ελέφαντας υιοθετήθηκε από την μητριάρχη του ασύλου, την Pang Tong, η οποία είχε βιώσει και αυτή πολύ άσχημες καταστάσεις μέχρι να διασωθεί.

Η Lom, μια άλλη θηλυκή, δέθηκε γρήγορα με τον νεοφερμένο και έγινε η μεγάλη του αδερφή. Η Lom είχα μάλλον το δυσκολότερο παρελθόν, αφού ζούσε στους δρόμους ζητιανεύοντας και η διατροφή της ήταν σκουπίδια και πλαστικές σακούλες. Αν και της πήρε πάρα πολύ χρόνο για να μάθει πως να είναι σωστά κοινωνικοποιημένη, οι άνθρωπο από το BL λένε ότι είναι πλέον η ψυχή της οικογένειας με απίστευτο χαρακτήρα.

Μόλις σήμερα μιλήσαμε για το δέσιμο που διατηρούν οι ελέφαντες, αλλά εκείνο απευθυνόταν σε οικογένεια ενώ στο άσυλο, αν και κανένας ελέφαντας δεν συνδέεται εξ αίματος με κάποιον άλλον, φαίνεται να είναι πραγματικά αχώριστοι. Πραγματικά δείτε τους πως πλατσουρίζουν στο νερό χαρούμενοι, παρόλο το δύσκολο παρελθόν που είχαν όλοι τους!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful