Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Κατατρομαγμένο μωρό ιπποπόταμος τρέχει να ξεφύγει από μικροσκοπικά πουλιά

Δυστυχώς η μαμά αυτού του ιπποπόταμου δε του έχει πει ακόμα για τα πουλάκια και τους ιπποπόταμους, πως δηλαδή τα πρώτα βοηθάνε το είδους του με το να τρώνε τα τσιμπούρια και άλλα παράσιτα. Έτσι λοιπόν, όταν ένα σμήνος πουλιών πλησίασε το συγκεκριμένο μωρό, έκανε ακριβώς αυτό που επιτάσσει η φύση σε τέτοιες περιπτώσεις, να τρέξει σα να μην υπάρχει αύριο!

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο άγριας ζωής Mark Mol στο εθνικό πάρκο South Luangwa της Ζάμπια και τα πουλιά ήταν του είδους oxpecker που στην πραγματικότητα μάλλον προσπαθούσαν να του κάνουν χάρη. “Προσπαθούσε να τα διώξει από την πλάτη του με το να χτυπιέται και να πηγαίνει δεξιά αριστερά, καθώς πήγαινε πίσω στην ασφάλεια της μαμάς του και του νερό”, έγραψε ο φωτογράφος στο Mirror. “Σύντομα αυτό το μωρό θα καταλάβει ότι τα πουλιά δε προσπαθούν να τον βλάψουν”.

Τα πουλιά oxpecker βρίσκονται συχνά στις πλάτες πολλών μεγάλων ζώων όπως αγελάδων, ιπποπόταμων, ζεβρών, ρινόκερων και άλλων πολλών, αλλά οι τρόποι τους δεν είναι και οι καλύτεροι. Κάνουν άπειρα κοψίματα στην επιφάνεια του δέρματος για να βρουν ένα νόστιμο παράσιτο αλλά το θέμα δε τελειώνει εκεί. Η επιστημονική κοινότητα έχει πλέον αμφιβολίες για το κατά πόσο τίθεται θέμα βοήθειας, ενώ ο ζωολόγος Darren Naish λέει: “Τα πουλιά αυτά τρώνε τα τσιμπούρια αλλά δε σταματάνε εκεί. Τρέφονται επίσης με αίμα, κηρήθρα αφτιού και νεκρό δέρμα το οποίο κόβουν μόνα τους. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις επίσης που οι ξενιστές προκαλούν απελπισία, ενώ οι ανοιχτές πληγές που αφήνουν είναι απειλή για την ασφάλεια του ίδιου του ζώου.”

Μήπως τελικά το μωρό της υπόθεσης είχε δίκιο τελικά;

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful