Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Λέαινα που σχεδόν πέθανε, βρίσκει την μία αγάπη

Πίσω από κάθε μεγάλο λιοντάρι, βρίσκεται μια ακόμα μεγαλύτερη λέαινα. Δεν είναι σίγουρο αν ισχύει γενικά αλλά αυτή είναι η περίπτωση του Kahn και της Sheila, οι οποίοι μέτα από δυσκολίες και προβλήματα, μπορούν πλέον να απολαύσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Οι δυο τους διασώθηκαν από το In-Sync Exotics – Διάσωση Άγριας Ζωής και Ενημέρωση (το έχουμε δει και παλιότερα να διασώζει λιοντάρια εδώ και εδώ) από τον ίδιο ιδιοκτήτη αλλά με μερικούς μήνες διαφορά. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους νοίκιαζε λιονταράκια για φωτογραφίσεις, ενώ τα μεγαλύτερα λιοντάρια τα έπαιρνε σε πάρτυ γενεθλίων και γάμους. “Όταν σταματήσουν να του είναι χρήσιμα, απλά τα παρατάει και σταματάει να τα φροντίζει” λέει η Vicky Keahey ιδρύτρια του In-Sync. “Πλέον έχει ανακληθεί η άδειά του.”

Ο Kahn, ήταν 6 χρόνων όταν έφτασε στις εγκαταστάσεις του κέντρου τον Μάρτιο του 2009, ενώ η Sheila έφτασε τον αμέσως επόμενο Ιούλιο. Και τα δύο ζώα κατασχέθηκαν από το υπουργείο γεωργίας, όταν αποκαλύφθηκε ότι δε τα φρόντιζαν κατάλληλα. Το λιοντάρι ήταν τρομερά αδύνατο και η ουρά του ήταν κομμένη, κάτι που οι διασώστες πιστεύουν ότι έκανε μόνος του είτε λόγω στρες είτε λόγω ανίας. Η Sheila από την άλλη πλευρά όμως ήταν μισοπεθαμένη, τόσο που οι άνθρωποι σοβαρά σκέφτονταν την ευθανασία ως ύστατη επιλογή. Δε μπορούσε να κουνηθεί, δε μπορούσε να φάει και όλα αυτά λόγω της ασθένειας τοξοπλασμωση η οποία αν και αργά ανακαλύφθηκε και θεραπεύτηκε.

Αφού έγινε στείρωση της Sheila, τα δύο λιοντάρια άρχισαν “να βγαίνουν ραντεβού” ώστε να γνωριστούν καλύτερα, υπό την επίβλεψη των ανθρώπων. Σταδιακά η ανθρώπινη παρουσία χάθηκε ώσπου 3 μήνες αργότερα τα δύο λιοντάρια άρχισαν να μένουν και μαζί, καθώς το ένα λατρεύει τόσο πολύ το άλλο, τόσο τον χαρακτήρα του, όσο και την εμφάνισή του μετά τις κακουχίες!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful