Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Λεοπάρδαλη διασώζεται μετά από πτώση σε πηγάδι 20 μέτρων

Δε πήρε πολύ χρόνο για τους κατοίκους της νότιας Ινδίας να καταλάβουν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα αποθέματα νερού τους. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να μην προσέξουν τα ουρλιαχτά και το κλάμα που προέρχονταν από το κοντινό πηγάδι;

Όταν λοιπόν κάποιος κοίταξε στο βάθος, είδε το πρόβλημα να τον κοιτάζει κατάματα. “Ναι, υπάρχει μια λεοπάρδαλη στον πάτο του πηγαδιού”, είπε ασυναίσθητα. Το πως ακριβώς η λεοπάρδαλη κατάφερε να παγιδευτεί εκεί είναι άγνωστο αλλά αυτό που όλοι γνώριζαν εκείνη την στιγμή είναι πως αν δεν έκαναν κάτι σύντομα, η κατάσταση από μία λεοπάρδαλη στο πηγάδι θα άλλαζε σε μία πνιγμένη λεοπάρδαλη στο πηγάδι!

Κάποιος λοιπόν πέταξε μερικά κλαδιά στο νερό τα οποία θα λειτουργούσαν ως σωσίβια, κάτι που η χρόνη θηλυκή λεοπάρδαλη φαίνεται να εκτίμησε δεόντως και απευθείας σκαρφάλωσε πάνω τους. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέλη από το Wildlife SOS, έναν οργανισμό διάσωσης με μακρά ιστορία, έφτασε στο χωριό Maharashtra για να σώσουν το ζώο. Η καλύτερη επιλογή από τις πιθανές λύσεις ήταν να κατεβάσουν ένα κιβώτιο αλλά το ζώο δε φάνηκε να το εκτιμά ιδιαίτερα αυτό (δεν είναι ότι το κουτί φώναζε είμαι εδώ για να σε βοηθήσω), οπότε και του έριξε μερικά χτυπήματα. Γνωρίζοντας η λεοπάρδαλη είναι κατά κάποιον τρόπο μια μεγάλη γάτα, οι διασώστες επέμειναν λίγο και γνωρίζοντας την λατρεία που τρέφουν οι γάτες για τα κουτιά, δεν άργησε να μπει η ίδια μόνη της μέσα.

Μετά από έναν πλήρη ιατρικό έλεγχο στο Κέντρο Διάσωσης Λεοπάρδαλων Manikdoh, το αιλουροειδές αφέθηκε πίσω στο περιβάλλον του και οι χωρικοί ήταν σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πηγάδι τους χωρίς τον φόβο να εκνευρίσουν κάποιο ζώο!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful