Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μαγευτικές φωτογραφίες του μικρόκοσμου γύρω μας

Η επόμενη καλλιτέχνης που τράβηξε την προσοχή μας εδώ στο Wonderful, είναι η Magda Wasiczek.  Η συγκεκριμένη καλλιτέχνης, με έδρα το Trzebinia της Πολωνίας ειδικεύεται στις φωτογραφήσεις λουλουδιών και πιο γενικά της φύσης. Για αυτήν η φωτογραφίες είναι ένα εργαλείο για να αυξήσει την προσοχή του κόσμου προς την φυσική ομορφιά, σε αντίθεση με το ρεύμα που υπάρχει προς τα ιδιόχειρα έργα καλλιτεχνών.

“Έχω μάθει να βλέπω αόρατα πράγματα γύρω μου, να απολαμβάνω εκατομμύρια μικροσκοπικές λεπτομέριες που άλλοι δε θα πρόσεχαν καν, όπως έκανα και εγώ στο παρελθόν” λέει η ίδια. Προσθέτει επίσης, “Δε γνωρίζω ποιος, γιατί ή ποια δύναμη δημιούργησε τον κόσμο που ζούμε. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι πόσο περίεργος και ταυτόχρονα εντυπωσιακός είναι, από τα μεγαλύτερα πράγματα μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρια”. Πριν ξεκινήσει να φωτογραφίζει, της άρεσε να ζωγραφίζει και να βάφει αλλά αφού δε μπορούσε να φτάσει την φυσική ομορφιά, αποφάσισε να αντικαταστήσει τα μολύβια της με φακούς και να μάθει όλα όσα χρειάζονται για να αποτυπώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

“Θέλω να δείξω τον κόσμο των λουλουδιών και των εντόμων με τέτοιον τρόπο ώστε να εντυπωσιαστεί και ο μέσος άνθρωπος που δεν έδωσε ποτέ σημασία τι βρίσκεται κάτω από τα παπούτσια του. Οι φωτογραφίες βγαίνουν στον κήπο μου και ποτέ δε σχεδιάζω από πριν τι θα τραβήξω. Λατρεύω να βρίσκω θέματα τυχαία μπροστά μου, είναι σα Χριστογεννιάτικα δώρα και η φύση ποτέ δεν με απογοητεύει σε αυτό”.

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα | Facebook

Δε γνωρίζουμε για εσάς αλλά εμάς στο Wonderful σίγουρα μας εντυπωσίασε. Αν έχετε την ίδια άποψη, γιατί δε κάνετε ένα share το άρθρο;

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful