Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μαγεμένη γη, του καλλιτέχνη Andy Goldsworthy

Ο Andy Goldsworthy είναι Βρετανός γλύπτης ο οποίος δημιουργεί προσωρινά έργα από ξύλα, πέτρες, φύλλα και οτιδήποτε άλλο μπορείς να βρεις στην εξοχή. Είναι γιος μαθηματικού και μεγάλωσε δουλέυοντας σε φάρμες μέχρι που πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο του Κεντρικού Lancashire. “Η περισσότερη από την δουλειά μου είναι σα να μαζεύω πατάτες” είπε στην εφημερίδα Guardian. “Πρέπει απλά να σου αρέσει αυτό που κάνεις”.

Τα έργα του, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γλυπτά ή οποιουδήποτε άλλου είδους τέχνης όπως ζωγραφική, σχέδιο, μουσική κτλπ είναι εφήμερα και παροδικά, κάτι που κάνει πολλούς κριτικούς να μιλάνε για το πόσο εύθραυστη είναι στην πραγματικότητα η Γη μας αλλά για τον Andy είναι πολύ πιο περίπλοκο! “Όταν φτιάχνω κάτι, σε ένα χωράφι ή σε έναν ερημικό δρόμο, μπορεί να εξαφανιστεί μετά από λίγο αλλά θα είναι για πάντα στην ιστορία του συγκεκριμένου μέρους” λέει σε μία άλλη συνέντευξη. “Στην αρχή η δουλειά μου αφορούσε κυρίως την κατάρρευση και την παρακμή. Πλέον, μερικές από τις αλλαγές που συμβαίνουν είναι υπερβολικά όμορφες για να τις χαρακτηρίσω σαν παρακμή. Όταν ήμουν στο Folkenstone, ένα πρωινό ξύπνησα λίγο πριν την παλίρροια και κάλυψα έναν μεγάλο βράχο με πέταλα παπαρούνας. Όλα ήταν τόσο όμορφο και ήρεμα. Η παλίρροια σιγά σιγά ανέβηκε και απαλά πήρε τα πέταλα στο νερό, καθαρίζοντας τον βράχο και γεμίζοντας το νερό κόκκινα σημάδια. Ακριβώς απέναντί μου είχα το λιμάνι που πολλοί στρατιώτες είχαν φύγει για τον πόλεμο”.

Περισσότερες πληροφορίες: Amazon | Ιστοσελίδα

Εμείς εδώ στο Wonderful δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε την αγαπημένη μας φωτογραφία και σίγουρα θα δυσκολευτείτα και εσείς. Αν πιστεύετε ότι φίλοι σας θα δυσκολεύονταν επίσης, γιατί δε το κάνετε ένα share;

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful