Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μαμά από την Ιαπωνία ψήνει εκπληκτικά ψωμιά

Από την μία έχουμε το γνωστό σε όλους μας ψωμί. Ένα βασικό είδος τροφίμου με ιδιαίτερη θρεπτική αξία που παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια. Από την άλλη έχουμε τους Ιάπωνες με σίγουρα μια ιδιαίτερη αρτιστική άποψη σε όλα τους τα τρόφιμα. (παλιότερο μας άρθρο εδώ).

Η σημερινή μας φιλοξενούμενη αν και δεν είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης, είναι σίγουρα ικανή φουρνάρισα. Έδρα της είναι το Τόκυο και πηγή έμπνευσης των σχεδίων της είναι είναι οι ζωγραφιές των παιδιών της και η φύση γύρω μας. Λουλούδια, φρούτα και ζωάκια είναι μόνο λίγα από τα σχέδια που κρύβει μέσα στα καρβέλια. Για τους λάτρες της υγιεινής διατροφής και τους φόβους που μπορεί να έχετε, να αναφέρουμε ότι όλα της τα σχέδια γίνονται με φυσικά υλικά και χρώματα όπως σπανάκι, κακάο, πατζάρι και άλλα!

Δυστυχώς, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τον τρόπο με τον οποίο τα παρασκευάζει αλλά το πιθανότερο είναι μακριά κομμάτια ζύμης με το κατάλληλο χρώμα να μπαίνουν σε σωστή σειρά, να κόβονται και μετά να ψήνονται. Βέβαια, δεν είναι τόσο απλό διότι ας μη ξεχνάμε ότι η ζύμη φουσκώνει κατά το ψήσιμο και όχι όλα της τα σημεία με τον ίδιο τρόπο. Με λίγα λόγια… Ιάπωνες!

Περισσότερες πληροφορίες: Instagram | Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful