Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μικροσκοπικό κοάλα που έχασε τη μαμά του, μεγαλώνει σε ζεστές κουβέρτες

Αν και μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ γιατί η μαμά αυτού του κοάλα το εγκατέλειψε, αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι μόνο από τύχη ζει σήμερα!

“Έχω ζήσει κοντά στα κοάλα τα τελευταία 20 χρόνια” έγραψε η Betty Blue, κάτοικος του Rosebank της Αυστραλίας, καθώς εξηγούσε πως βρήκε τον Balou. “Η μαμά του βρισκόταν τριγύρω για αρκετές μέρες οπότε όταν ακούσαμε το κλάμα του, δε θεωρήσαμε ότι ήταν κάτι σημαντικό αλλά την επόμενη νύχτα αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω και έμεινα έκπληκτη όταν τον είδα στο έδαφος, με κανένα άλλο κοάλα κοντά.”

Η Betty επικοινώνησε με τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το μικρό κοάλα που δεν ήταν άλλοι από το Φίλοι των Κοάλα, ιατρείο και κέντρο φροντίδας στην πολιτεία New South Wales, οι οποίοι έστειλαν άτομα να παραλάβουν το κοάλα από την οικεία της γυναίκας και να το μεταφέρουν στις εγκταστάσεις τους, εκεί δηλαδή που θα έμενε για τους επόμενους 6 με 8 μήνες, μέχρι να δυναμώσει αρκετά.

“Ο Balou βρίσκεται ήδη με τον ανάδοχο φροντιστή του, μία μέρα αφότου ήρθε στο κέντρο” λέει η Susannah Keogh, υπεύθυνη του κέντρου. “Πρέπει να αναπτύξουν έναν δεσμό γρήγορα ώστε να συνεχίσει να τρώει και να μεγαλώσει κανονικά. Είμαι χαρούμενη που μπορώ να πω ότι λατρεύει την ανάδοχη μαμά του και πίνει γάλα ασταμάτητα!”

Τα κοάλα χρειάζεται να αναπτύξουν ένα βακτήριο για να μπορέσουν να φάνε φύλλα ευκάλυπτου, διαφορετικά κινδυνεύουν από δηλητηρίαση. “Στη φύση, η μαμά κοάλα περνάει το βακτήριο στα μικρά της μέσω των περιττωμάτων της. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξή τους” έτσι ήταν απαραίτητο να γίνει και για τον Balou, ο οποίος φάνηκε να το λατρεύει (είναι το πρώτο video) οπότε σύντομα θα δοκιμάσει και το πρώτο του φύλλο ευκάλυπτου!

Ο Balou όμως δεν είναι μόνος του εκεί, αφού έχει αποκτήσει και έναν αδερφό, τον Nino, ο οποίος βρέθηκε να έχει πέσει από την μαμά του όταν την χτύπησε αυτοκίνητο. Τέλος, το κέντρο φροντίδας Φίλοι των Κοάλα βοηθάει περίπου 300 κοάλα κάθε χρόνο που σημαίνει ότι ο Balou θα κάνει αρκετούς ακόμα φίλους μέχρι να δυναμώσει και να αφεθεί πίσω στη φύση!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful