Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μωρά νυχτερίδες σώζονται από το ψύχος και είναι απερίγραπτα γλυκές

Αν αυτά τα μωρά ιπτάμενες αλεπούδες (είδος νυχτερίδων με επιστημονική ονομασία Πτερόπους) δεν είχαν βρεθεί τη σωστή στιγμή, κατά πάσα πιθανότητα θα είχαν χάσει τη ζωή τους από το κρύο του αυστραλιανού χειμώνα. Ευτυχώς όμως για αυτά, ένας άνθρωπος τα βρήκε λίγο έξω από την πόλη Χρυσή Ακτή πριν συμβεί το μοιραίο!

Στις 30 Ιουνίου, αφού είχαν πέσει από το δέντρο τους, 28 νυχτερίδες βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Άγριας Ζωής της Αυστραλίας. Αμέσως μόλις έφτασαν εκεί, το προσωπικό έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αντιμετωπίσει την υποθερμία. Η κατάσταση ήταν αρκετά περίεργη αφού το συγκεκριμένο είδος νυχτερίδων δεν απαντάται στα δυτικά της Αυστραλίας, αντιθέτως κάνουν τα μικρά τους στο βορά που είναι πιο ζεστά.

“Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι η μαμά νυχτερίδα να αφήσει τα μωρά της σε ένα δέντρο καθώς βρίσκεται προς αναζήτηση τροφής. Φυσικά γυρίζει πίσω σύντομα” λέει το νοσοκομείο σε δελτίο τύπου. “Σε αυτή την περίπτωση όμως, πιστεύουμε ότι τα μικρά δεν άντεξαν το κρύο κατά την απουσία της μαμάς τους και έπεσαν από το δέντρο.”

Οι μικρές νυχτερίδες τελικά βρήκαν την θερμοκρασία τους με την βοήθεια ηλεκτρολυτών και ειδικών κουβερτών που τις κάνει απίστευτα αξιολάτρευτες. Μετά την θεραπεία τους στο νοσοκομείο, δώθηκαν σε ειδικό σε θέματα νυχτερίδων ο οποίος θα συνεχίσει να τις μεγαλώνει μέχρι να φτάσουν σε ηλικία να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful