Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μωρό ελέφαντας απαγάγεται ώστε τουρίστες να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του

Μια νεαρή ελεφάντας έκανε παρέλαση σε μια παραλία του Phuket στην Ταϊλάνδη για τους τουρίστες. Δυστυχώς, η ελέφαντας δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση να βρίσκεται εκεί!

Ένα microchip αποκάλυψε ότι η Nang Chok, 5 με 6 χρόνων, ήρθε παράνομα από την επαρχία Surin που είναι πάνω από 1100 χιλιόμετρα μακριά, για να δουλέψει στην βιομηχανία του τουρισμού. Φυσικά ο άντρας που “έσερνε” τον ελέφαντα κατά μήκος της παραλίας (και συγκεκριμένα από το αφτί) βρίσκεται υπό κράτηση.

“Είναι εδώ τουλάχιστον τους τελευταίους 2 μήνες” λέει η Vicki Kiely, εργαζόμενη σε φορέα της χώρας. “Δούλευε όλη μέρα κάτω από τον ήλιο σε θερμοκρασίες που σίγουρα ξεπερνούσαν τους 37 βαθμούς Κελσίου. Είναι πολύ ευγενική και συμπεριφέρεται καλά αλλά δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε για ποιο λόγο και πως, οι ελέφαντες μαθαίνουν να το κάνουν αυτό”.

“Είναι σκληρό να τους παίρνουν από το περιβάλλον τους ή να τους αναπαράγουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Αυτοί οι ελέφαντες απομακρύνονται από τις μητέρες τους και την οικογένειά τους σε ηλικία λίγων μηνών. Δε τελειώνει όμως εκεί αφού αυτοί που είναι για την βιομηχανία του τουρισμού τραυματίζονται άσχημα τόσο συναισθηματικά όσο σε σωματικά. Απομόνωση, χτυπήματα, ελάχιστο φαγητό είναι μόνο κάποιες από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να τους λυγίσουν και να τους κάνουν να συμπεριφέρονται όμορφα” λέει η αναφορά.

Είναι καλό να θυμήσουμε ότι οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα κοινωνικά όντα και όπως γράψαμε πρόσφατα, οι θηλυκοί ελέφαντας όπως η Nang Chok, μένουν με τις οικογένειές τους ολόκληρη τη ζωή τους! Για την ώρα όμως, η ελεφαντίνα θα παραμείνει για έναν μήνα στο Phuket και ελπίζουν ότι σε αυτό το διάστημα θα έχει βρεθεί το κατάλληλο άσυλο που θα την δεχθεί, ώστε να ζήσει εκεί τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful