Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μωρό φώκια που βρέθηκε στα βράχια ήταν σε δραματική κατάσταση

Η Bonnie ήταν από τις πιο λεπτές γκρι φώκιες που βρέθηκαν ποτέ από το Guernsey SPCA, έναν οργανισμό διάσωσης με δράση νότια της Αγγλίας.

Ένας υπάλληλος είχε ζητηθεί να ελέγξει την κατάσταση της Bonnie, καθώς φαινόταν να βρίσκεται μόνη σε μια βραχώδη περιοχή στην τοπική παραλία, τον Ιανουάριο. Όταν ο υπάλληλος πλησίασε αρκέτα, μόνο τότε κατάλαβε πόσο σοβαρή ήταν η περίπτωση. Η μικρή φώκια ηλικίας μόλις μίας εβδομάδας, ζύγιζε μόλις 14 κιλά ενώ θα έπρεπε να είναι γύρω στα 40! “Όχι μόνο η γκρίζα φώκια ήταν πολύ αδύνατη” έγραψε ο οργανισμός σε μία του ανάρτηση “αλλά εμφανώς έχει αποχωριστεί τη μαμά του σε τόσο νεαρή ηλικία όπως επίσης είναι αφυδατωμένο.”

Η φώκια τελικά μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του οργανισμού όπου της δώθηκαν υγρά, τοποθετήθηκε κάτω από θερμαινόμενη λάμπα και την φρόντιζαν 24 ώρες το 24ωρο αλλά και πάλι η τύχη της δεν ήταν σίγουρη ακόμα. Έπρεπε να την ταίζουν και από σωλήνα κάθε δύο ώρες, τόσο αδύναμη ήταν. Τελικά κατάφερε να μείνει στη ζωή τις πρώτες μέρες της εκεί αλλά είχε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να γυρίσει πίσω στο φυσικό της περιβάλλον! Βάζοντάς την σε πισίνα αποκατάστασης, το πρώτο βήμα για την επιστροφή της, την βοήθησαν μέσα από το παιχνίδι να δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό.

Μήνες μετά και αφού η Bonnie είχε φτάσει στο προβλεπόμενο βάρος της, ήταν ώρα να γυρίσει εκεί που ανήκει! Πρωί 24ης Ιουνίου και το πρωινό αποτελούνταν από ψάρια, το αγαπημένο της. Κατόπιν, μεταφέρθηκε στη νήσο Jethou, όπου και αφέθηκε ελεύθερη. Η συνέχεια στα video που ακολουθουν!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful