Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μωρό ουρακοτάγκος μεγαλώνει με την ιδέα ότι είναι σκυλί

Όταν ένας άντρας βρήκε ένα μωρό ουρακοτάγκο να κλαίει μόνο του σε ένα δάσος στην Ινδονησία, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να το βοηθήσει με το να το πάρει σπίτι του μαζί του. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η ουρακοτάγκος μεγάλωνε παρέα με ένα σκυλί και τα παιδιά του άντρα.

Η Utat, όπως ονομάστηκε, όμως άρχισε να μεγαλώνει πολύ και είχε αρχίσει να γίνεται δύσκολη η συγκατοίκηση μαζί της. “Ο ιδιοκτήτης της είχε αρχίσει να γίνεται προσεκτικός μαζί της και να την φοβάται” λέει ο Ayu Budi Handayani, κτηνίατρος από τη Διεθνή Διάσωση Ζώων. “Δεν ήθελε πλέον να την κρατήσει ή να συνεχίσει να την φροντίζει επειδή φοβόταν ότι θα τον δαγκώσει” προσθέτει εδώ.

“Αν και προφανώς έχει συνηθίσει να βρίσκεται δίπλα σε σκυλιά, δε θα συνεχίσουμε αυτή την πρακτική στις εγκαταστάσεις μας” λέει ο Lis Key, υπεύθυνος τύπου της οργάνωσης. “Οι άγριοι ουρακοτάγκοι δε θα είχαν ποτέ ευκαιρία να γνωρίσουν ένα σκύλο στο δάσος, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι περνάνε τις μέρες τους πάνω στα δέντρα.” Αυτό που θα γίνει με το συγκεκριμένο ζώο (το οποίο να αναφέρουμε είναι υπό εξαφάνιση) είναι να μείνει σε καραντίνα για μια περίοδο 6-7 εβδομάδων ώσπου και θα της επιτραπεί να γνωρίσει άλλους ουρακοτάγκους που διαμένουν στο κέντρο.

“Η Utat είχε μια πάθηση στο δέρμα λόγω της οποίας έχανε το τρίχωμά της όπως επίσης μύριζε πολύ άσχημα είπε ο Ayu Budi. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της δίατροφής της, αφού ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την τάιζε σπιτικό φαγητό όπως ρύζι με παστό ψάρι ή σκέτο ρύζι με διάφορες χημικές γεύσεις”. Παρ όλα αυτά, οι διασώστες δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η Utat θα μπορέσει να ζήσει μαζί με τους άλλους ουρακοτάγκους, οι οποίοι θα της μάθουν ότι δεν είχε μάθει η ίδια από μικρή!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful