Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Opossums χρησιμοποιούν σκυλάκι ως μεταφορικό μέσο

Μάθημα βιολογίας ένεκα του επόμενου άρθρου: Τα opossum (γνωστά και ως possum ή διδελφόμορφα στα ελληνικά) είναι μικρά ως μεσαίου μεγέθους μαρσιποφόρα. Για να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι, το μέγεθός τους κυμαίνεται από όσο είναι ένα μικρό ποντίκι μέχρι μία μεγάλη γάτα σπιτιού. Συναντώνται κυρίως στην νότια Αμερική αλλά λόγω της διατροφής τους μπορούν να επιβιώσουν παντού.

Τα παρακάτω διδελφόμορφα λοιπόν έμειναν ορφανά όταν η μαμά τους δέχθηκε επίθεση από σκυλί στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Αν και τα βρήκε έγκαιρα η Stephanie Maldonado, εκπαιδεύτρια σκύλων στο επάγγελμα και τα έσωσε από το σκυλί, η μοίρα τους δε φαινόταν ιδιαίτερα καλή. Ήταν πολύ μικρά ακόμα, τόσο που δεν είχαν ανοίξει καν τα μάτια τους!

Σε εκείνο το σημείο μπαίνει στην ιστορία και η σκυλίτσα της Stephanie, η Pretinha που ξεκίνησε τα θηλάζει τα μικρά. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαν αποκτήσει αρκετή δύναμη ώστε να μπορούν να σκαρφαλώνουν στην πλατη της Pretinha και φυσικά αυτή τους έκανε βόλτες!

“Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πως τα προσέχει και τα γλύφει συνέχεια” έγραψε η Stephanie στον λογαριασμό της στο Facebook. Όταν τα διδελφόμορφα μεγαλώσουν αρκετά, ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα επιστρέψει πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον!

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook
Το είδαμε εδώ

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful