Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Ορφανή μαϊμού λατρεύει το αρκουδάκι της

Ο Ignatious, αρχικά γνωστός ως Iggy, ήταν λιγότερο από 12 μηνών όταν χωρίστηκε από τους γονείς του. Τον μάρτιο του 2015, κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού του στην Καμπότζη με θέμα τους γίββωνες, ένας σπουδαστής βρήκε την μαϊμού σε ένα δέντρο να βρίσκεται μόνη της.

Μιλώντας για αυτό στους επιτηρητές του, του ζητήθηκε να επικοινωνήσει ο ίδιος με το τοπικό κέντρο διάσωσης, αφού ήταν ιδιαίτερα μικρός για να είναι μόνος του. “Δεν είμαι σίγουρος γιατί οι γονείς μπορεί να εγκατέλειψαν το μωρό τους” λέει η Nicole Leroux που εργάζεται στο κέντρο. “Συνήθως, όταν μωρά γίββωνες βρίσκονται μόνα τους, σημαίνει ότι οι γονείς τους έχουν πεθάνει από λαθροθήρες, διαφορετικά οι γονείς μένουν με τα μικρά τους μέχρι την ηλικία των τεσσάρων και είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί”

Ο Ignatius, όταν έφτασε τελικά στο κέντρο, ήταν αφυδατωμένος και λιποβαρής σε σημείο που φαίνονταν τα πλευρά του, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δεν είχαν ξανά δει οι υπάλληλοι. “Περιορίζουμε την επαφή όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε τα ζώα που βρίσκονται εδώ να μη συνηθίσουν στην παρουσία των ανθρώπων. Έτσι τους παρέχουμε ψεύτικες μαμάδες σε μορφή αρκουδιών που περιέχουν μπαταρία που μιμείται τον ήχο της καρδιάς” λέει η Nicole.

Πλέον ο Ignatius είναι δύο χρόνων αλλά δεν είναι σε θέση να επιστρέψει ακόμα στο φυσικό του περιβάλλον. Αντιθέτως, όταν θα μεγαλώσει λίγο ακόμα, οι άνθρωποι σκοπεύουν να του γνωρίσουν μια θηλυκή, μεγαλύτερη σε ηλικία γίββωνα, ώστε να κάνουν παρέα. Λόγω της διαφοράς ηλικίας τους, δε πιστεύουν ότι θα γίνουν ζευγάρι και το κάνουν απλά για να έχει παρέα ο ένας τον άλλον, αφού οι δυο τους είναι οι μοναδικοί ένοικοι γίββωνες του κέντρου!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful