Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Ορφανός γορίλας γνωρίζει φίλο για πρώτη φορά

Άλλη μια ιστορία με πηγή του προβλήματος ανθρώπους και πιο συγκεκριμένα λαθροκυνηγούς. Μια ομάδα ανθρώπων απ’ ότι φαίνεται, αποφάσισε να κυνηγήσει γορίλες στο Καμερούν αλλά αυτό δε τους έφτανε. Αφού σκότωσαν μία θηλυκή γορίλα, θεώρησαν ότι ήταν καλή ιδέα να κρατήσουν το μικρό της σα κατοικίδιο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το μικρό γοριλάκι άρχισε να μεγαλώνει με αποτέλεσμα να αλλάξουν γνώμη για το κατά πόσο το θέλουν ακόμα οπότε και το εγκατέλειψαν.

Η ζωή του όμως δεν είχε τελειώσει εκεί, αφού οι ντόπιοι το βρήκαν ολομόναχο να τρώει μάνγκο από ένα δέντρο. Η ζωή του φαίνεται πως μόλις άρχιζε! Οι υπεύθυνες αρχές βοήθησαν τον Parry, όπως τον ονόμασαν, να μεταφερθεί σε καταφύγιο ειδικά σχεδιασμένο για γορίλες που βρίσκονται στην ίδια δύσκολη θέση. Το ενδεχόμενο να γυρίσει πίσω στο φυσικό του περιβάλλον αποκλείστηκε άμεσα διότι εκτός του ότι δε θα επιβίωνε μόνο του (μη ξεχνάτε ότι δεν έζησε ποτέ στο δάσος), στην περιοχή υπάρχουν πολλοί παράνομοι κυνηγοί!

Ο Parry λοιπόν μεταφέρθηκε τον Ιούνιο στο Mefou Primate Sanctuary το οποίο ελέγχει η Ape Action Africa. Αρχικά έζησε σε σε απομόνωση μέχρι να δυναμώσει αρκετά και να γνωρίσει τους άλλους γορίλες (σημ. αν ήταν αδύναμος οι υπόλοιποι γορίλες θα προσπαθούσαν να τον σκοτώσουν αφού θα ήταν ξένος για αυτούς). Ο καιρός πέρασε και ο Parry δυνάμωσε οπότε ήταν η ώρα να γνωρίσει “κόσμο”.

“Για εβδομάδες ο Parry μπορούσε μόνο να κάθεται και να κοιτάει αλλά επιτέλους γνώρισε τον καινούργιο του φίλο τον Chris” γράφουν οι Ape Action Africa στο Facebook. “Οι δύο γορίλες ζούσαν με πλήρη οπτική επαφή ο ένας του άλλου, απ’ όταν ήρθε ο Parry εδώ, αλλά δε μπορούσαν να πλησιάσουν. Ο Parry λάτρεψε αμέσως τον Chris και όταν κατάλαβε ότι θα τον πλησιάσει για πρώτη φορά, άρχισε να του κάνει χειρονομίες παιχνιδιού από μακρυά!” Η χαρά όμως δεν ήταν μόνο του ενός, αφού και ο Chris φάνηκε να χαίρεται τον καινούργιο του φίλο. Πάλεψαν, έπαιξαν μέχρι που πήγαν για ύπνο εξαντλημένοι.

“Δε θα μπορέσουμε ποτέ να αναπληρώσουμε την οικογένεια που έχασε ο Parry αλλά έχουμε μια δια βίου δέσμευση ότι θα του παρέχουμε φιλία και χαρά με τη βοήθεια άλλων ορφανών γορίλων.” Τέλος, ο Patty σύντομα θα γνωρίσει και τα θηλυκά του καταφυγίου, την Luci και την Chickaboo!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful