Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Πελαργός πετάει 13 χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να βρει το τραυματισμένο άλλο του μισό

Κάθε Αύγουστο, ένας αρσενικό πελαργός εν ονόματι Klepetan αφήνει το ταίρι του, την Malena για να αποδημήσει στη Νότια Αφρική. Η Malena δε μπορεί να πετάξει σε τέτοιες αποστάσεις λόγω του ότι 22 χρόνια πριν, ένας κυνηγός την είχε τραυματίσει στο φτερό οπότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει για την επιστροφή του Klepetan! Ο ίδιος, ποτέ δε την έχει απογοητεύσει και γυρίζει πάντα στην ώρα του τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Stjepan Vokić, πρώην επιστάτης σχολείου φροντίζει την Malena όσο ο Klepetan λείπει διότι έφτιαξαν την φωλιά τους πάνω στο σπίτι του, στο μικρό χωριό Brodski Varoš της Κροατίας. Ο άντρας επιβεβαιώνει ότι είναι ο ίδιος πελαργός, ο Klepetan που ήρθε τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο, λέγοντας επ’ ακριβώς “πήγε απευθείας στον κουβά με τα ψάρια που χρησιμοποιώ για να τους ταίσω αλλά ήταν σαφώς άδειος αφού δε περίμενα να γυρίσει ακόμα. Το θέμα είναι ότι μόνο ο Klepetan γνωρίζει που βρίσκεται αυτός ο κουβάς. Κατόπιν, φυσικά πήγε στην καλή του όπως κάθε χρόνο”.

Το είδαμε: totalcroatianews

Η ζωή είναι ωραία και μικρά, καθημερινά γεγονότα όπως αυτό το επιβεβαιώνουν. Αν σας άρεσε το άρθρο όσο σε εμάς, γιατί δε το κάνετε μια κοινοποίηση;

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful