Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Πιγκουίνος κολυμπάει 8 χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να βρει τον άνθρωπο που τον έσωσε

Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι παράνομο να διατηρείς ζώα της άγριας πανίδας σα κατοικίδια αλλά αυτό δε φτάνει για να πτοήσει τον Dindim, τον πιγκουίνο που έρχεται κάθε χρόνο από το 2011 για να βρει τον φίλο του!

Ο 71 χρόνων συνταξιούχος χτίσης και εν μέρη ψαράς Joao Pereira de Souza βρήκε τον Dindim τον νοτιο-Αμερικάνο πιγκουίνο της οικογένειας των Magellanic καλυμμένο με λάδι και λίγο πριν την τελευταία του ανάσα. Ο de Souza κατάφερε να τον σώσει και ανακάλυψε ότι ο πιγκουινάκος δεν είχε καμία πρόθεση να φύγει από το πλευρό του πλέον. Όταν τελικά το έκανε, φανταστείτε τι έκπληξη ήταν για τον γέροντα όταν είδε τον Dindim να γυρίζει πίσω τον επόμενο χρόνο. Αλλά και τον μεθεπόμενο και όλα τα χρόνια που ακολούθησαν!

“Αγαπάω αυτόν τον πιγκουίνο σα δικό μου παιδί και πραγματικά πιστεύω ότι και αυτός με αγαπάει” είπε ο Joao στο τοπικό κανάλι Globo. “Κανένας άλλος δεν επιτρέπεται να τον αγγίξει. Προσπαθεί να τους χτυπήσει με το ράμφος του αν προσπαθήσουν ενώ με εμένα στέκεται δίπλα μου, με αφήνει να τον κάνω μπάνιο, να τον ταίσω σαρδέλες και να τον πάρω στα χέρια μου”

Το είδαμε εδώ

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful