Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Πιστός σκύλος περιμένει έξω από νοσοκομείο για 8 μήνες

Όπως είπαμε και σε παλιότερο άρθρο, τα σκυλιά καταλαβαίνουν πολύ καλά την ιδέα της απώλειας και του θανάτου αλλά ταυτόχρονα δε λέγονται οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου χωρίς λόγο.

Αυτό το γλυκό σκυλί λοιπόν, εν ονόματι Negão, έχασε το άτομο που σήμαινε τα περισσότερα για το ίδιο αλλά δυστυχώς, δεν υπήρχε κάποιος τρόπος να το γνωρίζει. Για τους τελευταίους 8 μήνες, το πιστό τετράποδο περιμένει καρτερικά έξω από το νοσοκομείο Ruth Cardoso, της Santa Catarina στη Βραζιλία. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο χρόνο, όταν ο ιδιοκτήτης του, ένας άστεγος άντρας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω μιας μόλυνσης που αποδείχθηκε μοιραία. Ο Negão έτρεξε πίσω από το ασθενοφόρο μέχρι το νοσοκομείο και είδε το φορείο να πηγαίνει τον άντρα μέσα στο κτήριο.

Σα πιστός φίλος και φύλακας, ο Negão στάθηκε απ’ έξω περιμένοντας την επανένωση με τον άντρα που αγάπησε, μια επανένωση που δεν επρόκειτο να συμβεί. Μέρες, εβδομάδες και μήνες πέρασαν και αυτός συνέχισε να επιστρέφει στο ίδιο σημείο, απ’ το οποίο είδε τον άντρα να εισέρχεται στο νοσοκομείο. Φυσικά και το προσωπίκο του νοσοκομείου δεν άργησε να παρατηρήσει τις συνήθειες του μαύρου σκυλιού οπότε και φρόντισαν να του παρέχουν τροφή, νερό και προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Zero Hora του βρήκαν και υιοθεσία σε δύο διαφορετικές οικογένεις αλλά έφυγε και από τις δύο για να γυρίσει στην γνωριμή του θέση, έξω δηλαδή από το νοσοκομείο.

Πλέον, οι προσπάθειες για υιοθεσία έχουν εγκαταλειφθέι και αυτό που ενδιαφέρει τους εργαζόμενους είναι ο Negão να παραμείνει υγιής, να τον ελέγχει τακτικά κτηνίατρος και να βγαίνει βόλτα. “Θα μείνει μαζί μας εδώ μέχρι να αποφασίσει να φύγει. Για όσο μένει εδώ, θα του δώσουμε όλη τη φροντίδα, τη ζεστασιά και την αγάπη που χρειάζεται” λέει ένας υπάλληλος. Τόσο μας αγαπάνε τα σκυλιά μας και εμείς μπορούμε και τα εγκαταλείπουμε σε δρόμους και καταφύγια επειδή κάτι δε μας αρέσει πάνω τους!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful