Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Ποτέ ξανά παγιδευμένα κατοικίδια σε αυτοκίνητα στη Φλόριντα

5 Ιουλίου, 14:00 κέντρο Αθήνας. Οι σταγόνες υδρώτα από το πρόσωπό σου εξατμίζονται μόλις αγγίξουν τις καυτές λαμαρίνες του περιπολικού. Σειρήνες ηχούν στα αυτιά σου και οι καρποί σου πονάνε από τις σφιχτές χειροπέδες. Ακούς τον ήχο των σπασμένων γυαλιών κάτω από τα παπούτσια σου όσο ένας αστυνομικός πιο δίπλα απαγγέλει κατηγορίες για απόπειρα ληστείας αυτοκινήτου και το μόνο που σκέφτεσαι είναι πόσο θα ήθελες ένα ποτύρι νερό. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, αφού να βοηθήσεις ήθελες, όχι να δημιουργήσεις πρόβλημα!

Okey, έχουμε την προσοχή σας; Ωραία! Ελπίζουμε ότι δε θα έχετε βιώσει την παραπάνω ιστορία προσωπικά αλλά με χαρά μπορούμε να σας ανακοινώσουμε ότι στην πολιτεία της Florida στην Αμερική,  το παραπάνω σενάριο δε πρόκειται να ξανά συμβεί ποτέ, αφού στις 8 Μαρτίου ψηφίστικε ο νόμος που επιτρέπει σε οποιονδήποτε άνθρωπο να ελευθερώσει κλειδωμένα κατοικίδια ή ανθρώπους από αυτοκίνητα. Αυτά που χρειάζεται να κάνουν οι ίδιοι είναι τα εξής:

  • Να ελέγξουν ότι το αυτοκίνητο είναι όντως κλειδωμένο
  • Να καλέσουν την αστυνομία πριν ή αμέσως αφού παραβιάσουν το αυτοκίνητο
  • Να μη κάνουν μεγαλύτερες υλικές ζημιές από το αναγκαίο
  • Να μείνουν με το πρόσωπο ή το κατοικίδιο, κοντά στο αυτοκίνητο, μέχρι να καταφθάσει η αστυνομία

Δε χρειάζεται να κάνουμε παραπάνω σχόλια εμείς. Απλά να πούμε ότι ίσως, κάποια στιγμή στο μέλλον κάποιος παρόμοιος νόμος να ψηφιστεί και στην Ελλάδα. Μπορείτε να διαβάσετε αυτούσιο τον νόμο, στον σύνδεσμο που ακολουθεί αλλά μη ξεχάσετε να κοινοποιήσετε το άρθρο!

Περισσότερες πληροφορίες: flsenate.gov

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful