Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Εστιατόριο τοποθετεί ψυγείο στο δρόμο ώστε άποροι και άστεγοι να πάρουν φαγητό

Τα εστιατόρια είναι γνωστό ότι πετάν πολλές φορές φαγητό που δε χρειάζονται πλέον ενώ είναι πλήρως βρώσιμο (δεν έχει λήξει ή με οποιονδήποτε τρόπο χαλάσει). Αν και μεγάλες εταιρίες/αλυσίδες όπως το Starbucks αλλάζουν την πολιτική τους σχετικά με το θέμα (ένα σχετικό άρθρο εδώ), υπάρχουν ακόμα πολλά εστιατόρια και ταχυφαγία που επιμένουν σε αυτή την πρακτική.

Στην περίπτωσή μας τώρα, όταν μία ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Κοχί της Ινδίας είδε έναν άστεγο να ψάχνει για την τροφή του στα σκουπίδια, ήξερε ότι κάτι έπρεπε να κάνει! Έτσι, η Minu Pauline καταλαβαίνοντας ότι το εστιατόριο της εν ονόματι “Pappadavada” είχε πολύ φαγητό καθημερίνα που ξέμενε, αποφάσισε να βάλει ένα ψυγείο έξω στο δρόμο και να το γεμίζει με ότι μένει, ώστε άστεγοι και άποροι να μην χρειάζεται χάνουν την αξιοπρέπεια τους ψάχνοντας στα σκουπίδια. Το ψυγείο είναι πλέον “ανοιχτό” 24 ώρες την ημέρα – 7 μέρες την εβδομάδα για οποιονδήποτε έχει ανάγκη και γεμίζει τακτικά με “δωρεές” και από άλλους ιδιοκτήτες εστιατορίων. Η ίδια Pauline λέει ότι αφήνει 75-80 μερίδες φαγητού καθημερινά.

“Τα χρήματα είναι δικά σου” λέει στην εφημερίδα The Huffington Post “αλλά οι πόροι ανήκουν στην κοινωνία. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω. Αν ξοδεύεις τα λεφτά σου, ξοδεύεις πόρους της κοινωνίας!”

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful