Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Σκυλί γεννάει καθώς βρίσκεται στο δρόμο προς τον θάνατο

Πριν 3 εβδομάδες, περισσότερα από 300 σκυλιά ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα τεράστιο φορτηγό με προορισμό την επαρχία Jilin, κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς κρέατος σκύλου στην Κίνα. Πολλά εξ αυτών ήταν κλεμμένα!

Για παραπάνω από 10 ώρες, τα σκυλιά βρίσκονταν σε έναν αποπνικτικό χώρο, πεινασμένα, βρώμικα και έτοιμα να συναντήσουν τη μοίρα τους στο μαχαίρι ενός χασάπη αλλά ευτυχώς για αυτά, άνθρωποι που νοιάστηκαν ήταν σε θέση να εντοπίσουν το φορτηγό, να καλέσουν τις αρχές και να σώσουν όλες τις ζωές που επέβαιναν στο όχημα. Ένα από αυτά τα σκυλιά όμως, δε θα έχανε μόνο την δική του ζωή αν έφτανε στον προορισμό του, αλλά θα χάνονταν και οι ζωές μέσα του αφού ήταν έγκυο! “Όταν οι κινέζοι συνάδελφοί μας/ακτιβιστές ξεφόρτωναν τα 300 σκυλιά από το φορτηγό, ένα σκυλί γέννησε τέσσερα υγιέστατα κουταβάκια” λέει ο οργανισμός Humane Society International σε μια ανάρτησή τους στο Facebook. “Λόγω των γρήγορων και συντονισμένων ενεργειών από τους ακτιβιστές, η μαμά και τα κουταβάκια της είναι πλέον ασφαλή και δέχονται όση περισσότερη φροντίδα μπορούμε να τους παρέχουμε” προσθέτει.

Το φορτηγό, το οποίο τελικά το σταμάτησαν στην επαρχία Liaoning, είχε βρεθεί στο δρόμο και ακτιβιστές που ξεκάθαρα υποστηρίζουν πόσο λάθος είναι κάτι τέτοιο, χρησιμοποίησαν το WeChat, μια δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας, ώστε να οργανωθούν. Από εκείνο το σημείο, ήταν απλά μάχη με το χρόνο ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν το όχημα με τη βοήθεια της αστυνομίας και να σώσουν τα σκυλιά.

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, η κατανάλωση κρέατος σκύλου στην Κίνα κινείται μεταξύ του νόμιμου και του παράνομου αλλά πάρα πολλοί είναι αυτοί που κάνουν το αδύνατο δυνατό για να σταματήσει. Ακόμα και το #stopyulin (που σίγουρα έχετε δει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης) έχει ξεκινήσει από την Κίνα και σκοπό έχει με την προβολή του θέματος παγκοσμίως, να πιέσει την κυβέρνηση να πάρει αυστηρότερα μέτρα, κάτι που χρόνο με τον χρόνο φαίνεται να καταφέρνει!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful