Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Σκυλί που μοιάζει με PitBull κατάσχεται αλλά τελικά γυρίζει σπίτι του

Αν και χρειάστηκε μια τεράστια δημόσια κατακραυγή, πρωτοσέλιδα εφημερίδων σε όλο τον πλανήτη και μια online αίτηση στο change.org η οποία μάζεψε 300 χιλιάδες σχεδόν υπογραφές (μπορείτε να την βρείτε εδώ), ο Hank ο-όχι-pitbull,  τελικά γυρίσε πίσω στην οικογένειά του στο Belfast της Βόριας Ιρλανδίας.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Belfast ανακοίνωσε ότι προτείνει την απελευθέρωση του σκυλιού με κάποια κριτήρια τα οποία επιβάλλει δικαστήριο. Αν πάμε λίγο πιο πίσω στο παρελθόν, ο Hand είχε κατασχεθεί λόγω του νόμου του 1983 (μπορείτε να τον βρείτε εδώ) ο οποίος κάνει όλα τα σκυλιά τύπου pitbull παράνομα. Το δημοτικό συμβούλιο προσέλαβε ειδικό πάνω σε αυτή τη ράτσα και τελικά έδωσε απαλλαγή στον Hank. Για την ώρα όμως, θα παραμείνει υπό την επιμέλεια του συμβουλίου, μέχρι τα κριτήρια που έχουν τεθεί, όπως πχ εκπαίδευση σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, να κλείσουν.

Στις 14 Ιουλίου, 8 αστυνομικοί με 4 σκυλιά υπηρεσίας κατέφθασαν στο σπίτι όπου διέμενε ο Hank για να τον κατασχέσουν, βάση εντάλματος. Οι ιδιοκτήτες του, Leonard Collins και Joanne Meadows δεν βρίσκονταν στο σπίτι, οπότε και η αστυνομία προχώρησε στην απομάκρυνση του σκυλιού, αφήνοντάς τους πίσω ένα σημείωμα. Η οικογένεια, δεν είχε καν το δικαίωμα να δει το σκυλί ή έστω να μάθει που βρίσκεται. “Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ. Έχουμε αγχωθεί και το μόνο που θέλουμε είναι ο Hank να γυρίσει σπίτι” λέει ο Leonard.

Το ζευγάρι επέμενε ξανά και ξανά ότι ο σκύλος δεν είναι pitbull αλλά staffordshire bull terrier σε συνδιασμό με labrador, κάτι με το οποίο το συμβούλιο διαφώνησε διότι ο Hank πληρούσε τα κριτήρια για την απαγορευμένη ράτσα, κριτήρια τα οποία έχουν οδηγήσει πολλά σκυλιά στο παρελθόν σε θάνατο. Η ιστορία του Hank όμως ακούστηκε σε όλο τον κόσμο και χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον βοηθήσουν ώσπου και τελικά το σκυλί ελευθερώθηκε. Ενημερωτικά, τελευταίο σκυλί που θανατώθηκε στην πόλη Belfast μόνο για την εμφάνισή του, ήταν ο Lennox το 2012.

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful