Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;
 

Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει και γίνεται της μόδας μια νέα τάση, η τοποθέτηση ψεύτικων ματιών πάνω σε διάφορα αντικείμενα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Choi+Shine Architects έβαλε την υπογραφή του στο φεστιβάλ iLight Marina Bay στην Σιγκαπούρη σχεδιάζωντας το έργο “The Urchins” (“Οι Αχινοί”). Οι Αχινοί δημιουργήθηκαν με βάση την θεματική του φετινού φεστιβάλ, την αειφόρα ανάπτυξη. Οι Αχινοί είναι φτιαγμένοι από 20 χειροποίητα πλεκτά κομμάτια που ενώνονται με μια σειρά μεταλλικών “πλευρών” στο επίπεδο του…

Ο Νορβηγός καλλιτέχνης Martin Whatson δημιουργεί εντυπωσιακά γκράφιτι γεμάτα χρώμα!

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Yuma Kano έχει δημιουργήσει αυτά τα έξυπνα σταντ για ποδήλατα.

Η street art είναι εκεί για να μας εμπνεύσει και να μας εκπλήξει, να ταράξει την καθημερινή βαρετή ζωή στην πόλη και να της προσθέσει λίγο χρώμα.

H street art γίνεται σταδιακά αποδεκτή από όλο και περισσότερους ανθρώπους ως αληθινή και όμορφη τέχνη.

Το Unexpected Festival στο Arkansas των ΗΠΑ είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ διάρκειας δέκα ημερών που φιλοξενεί διάφορους καλλιτέχνες και τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν τους τοίχους του κέντρου της πόλης για τα έργα τους.

Για να μας υπενθυμίσει την ατέλειωτη παραγωγή σκουπιδιών που κάνει η ανθρωπότητα ο Πορτογάλος καλλιτέχνης Bordalo II (κατά κόσμον Artur Bordalo) δημιουργεί εκπληκτικά έργα τέχνης από σκουπίδια.

Η Raquel Rodrigo, Ισπανίδα καλλιτέχνιδα, είναι υπέυθυνη για τα πανέμοφα αυτά installations που κοσμούν τους δρόμους της Ισπανίας.

Πριν από λίγο μήνες είχαμε γράψει για τις φωτογραφίες του Omar Roble από την Κούβα. Απ’ ότι φαίνεται όμως, είναι πίσω με ακόμα μια πανέμορφη συλλογή φωτογραφιών από διάσημους χορευτές μπαλέτου που κάνουν αυτό που λατρεύουν, στους δρόμους της Νέας Υόρκης τώρα!

Αν η γνωστή και ως Τέχνη του Δρόμου ήταν Ολυμπιακό άθλημα, τότε ο Eduardo Kobra σίγουρα θα κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο για την 2787 τετραγωνικά μέτρα τοιχογραφία που έφτιαξε για τους Ολυμπιακούς του Ρίο!

Από τις 13 Μαίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του προηγούμενου χρόνου, ο σχεδιαστής graffiti Falko από το Cape Town (πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής) έβαψε όσους περισσότερους τοίχους μπορούσε. Η αποστολή του; Να αλλάξει την αντίληψη των κατοίκων για την αξία γενικά. Το εγχείρημα ονομάζεται Once Upon A Town (παράφραση του Once Upon A Time) και οι φωτογραφίες είναι του Luke Daniel.

Ο φωτογράφος Omar Robles, με πάνω από 135 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram (κάτι που δε μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση εδώ στο Wonderful, βάση των φωτογραφιών του που έχουμε δει μέχρι τώρα) μας δείχνει το τελευταίο έργο του με θέμα τις μπαλαρίνες στους δρόμους της Κούβας!

Είτε είστε fans των ταινιών, είτε όχι, είμαστε σίγουροι ότι όλοι γνωρίζετε ποιοι είναι οι stormtroopers. Πώς θα μπορούσατε άλλωστε να μην γνωρίζετε τους στρατιώτες του κακού με το τόσο άσχημο σημάδι στα όπλα;

Για ακόμα μία φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με φωτογραφίες που δυσκολευόμαστε να περιγράψουμε. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν ένας καλλιτέχνης έχει απίστευτες ικανότητας που μας αφήνουν όλους με το στόμα ανοιχτό.

Όταν μιλαμε για βανδαλισμό, όσο βέβαια δεν περιέχει κανονικούς βάνδαλους να καταστρέφουν πόλεις, οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν ότι κάποιες απ’ αυτές τις ενέργειες είναι στην πραγματικότητα περισσότερο ευχάριστες και όχι παράνομες.

Προηγούμενα
Επόμενα