Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Surfers βοηθάν μωρό φάλαινα πριν ξανά βρεθεί με την μαμά του

Ένα μωρό φάλαινα μεγάπτερη σώθηκε από βέβαιο θάνατο αυτή την εβδομάδα, όταν κόλλησε στην ακτή μιας παραλίας στην Αυστραλία. Οι διασώστες της δεν ήταν άλλοι παρά μια ομάδα αγνώστων που αρνήθηκαν να κάτσουν να κοιτάνε!

Ο surfer Blair Mcdonald ήταν ένας από τους πρώτους που πήγε να βοηθήσει το άτυχο ζώο, καθώς χτυπιόταν από τον πανικό του στην βραχώδη ακτή. Στην προσπάθεια του άντρα σύντομα προστέθηκαν και άλλοι surfers αλλά ήξερε ότι πρώτα έπρεπε να ενημερώσει και το μωρό φάλαινα που είχε μπροστά του. “Προσπάθησα να το χαιδέψω και να του μιλήσω με ήρεμη φωνή” λέει ο ίδιος στο Coffs Coast Advocate. “Γνωρίζαμε ότι ο χρόνος ήταν εναντίων μας επειδή η παλίρροια έπεφτε και τα νερά γίνονταν όλο και πιο ρηχά ενώ η φάλαινα γινόταν όλο και πιο νευρική με αποτέλεσμα να αυτοτραυματίζεται στα βράχια.”

Οι άνθρωποι έδεσαν ένα σχοινί τελικά γύρω από την ουρά της και την τράβηξαν ξανά στο νερό όχι μία, αλλά δύο φορές. Η φάλαινα επέστρεφε στη στεριά συνέχεια, αντί όμως να τα παρατήσουν, αποφάσισαν κάτι διαφορετικό, να χρησιμοποιήσουν το ίδιο τους το βάρος για να οδηγήσουν την φάλαινα εκεί που ανήκει. “Το αποφασίσαμε αυτό επειδή ήταν μάχη με τον χρόνο ενώ η μαμά του περίμενε λίγο πιο ανοιχτά πηγαίνοντας πάνω κάτω. Ξέραμε ότι αν το εγκατέλειπε, το μωρό δε θα είχε καμιά ελπίδα μόνο του, οπότε έπρεπε απλά να το στείλουμε ξανά πίσω.”

Τελικά το κήτος, κουρασμένο και τραυματισμένο αλλά σίγουρα ζωντανό, κατάφερε να κολυμπήσει κοντά στη μεγάλη φάλαινα που περίμενε χάρη στους ανθρώπους που νοιάστηκαν!

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful