Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Τατουάζ διπλής έκθεσης από τον Ουκρανό Andrey Lukovnikov

Η διπλή έκθεση στη φωτογραφία δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τις αναλογικές φωτογραφικές μηχανές ακόμη, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την τεχνική για τον κινηματογράφο, τις φωτογραφίσεις και ιδίως για να κατασκευάσουν πλαστές εικόνες με σκοπό να αποδείξουν κάτι.

Η τεχνική αυτή λοιπόν λέει ότι το κλείστρο της κάμερας θα ανοίξει τουλάχιστον 2 φορές ώστε το ίδιο σημείο του φιλμ να εκτεθεί στο φως ξανά και ξανά. Αυτή είναι ιδανική τεχνική για να προσθέσετε φαντάσματα (οι απάτες που είπαμε νωρίτερα) ή γενικά αντικείμενα που δεν βρίσκοταν στην πρώτη λήψη εκεί. Ο καλλιτέχνης Aundrey Lukovnikov κάνει περίπου αυτό αλλά σε τατουάζ. Η τεχνική του είναι να συνδιάσει καθημερινά έντομα και πουλιά με λουλούδια και όπως θα δείτε παρακάτω, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Η τεχνική (που στην πραγματικότητα δεν είναι διπλή έκθεση εκεί) έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από τους τίτλους αρχής της σειράς True detectives (σχετικό link στο YouTube) οπότε μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι την βλέπουμε πλέον και στα τατουάζ!

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful