Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Τέχνη στη φύση: Σφήκες

Το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά πλέον και οι σφήκες είναι στο μυαλό πολλών από εμάς, κυρίως επειδή σε αντίθεση με τις μέλισσες, οι σφήκες είναι εχθρικές και κακές και δαιμονισμένες και.. εντάξει καταλάβατε τι εννοώ! Αυτό έλεγε ο γενικός κανόνας μας, μέχρι που είδαμε τα παρακάτω κορίτσια των λουλουδιών και τις ψυχεδελικές φωλιές τους. Κάπου εδώ έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε τι μπορεί να εννοεί ο ποιητής και αν είναι πιωμένος. Καλύτερα να συνεχίσετε να διαβάζετε λοιπόν!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι προϊόν ενός πειράματος του Mattia Menchetti, φοιτητή βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Ο “Ματθαίος” ανακάλυψε ότι δίνοντας διαφορετικού χρώματος χαρτί σε αποικία σφηκών υπό αιχμαλωσία, τα έντομα αργά η γρήγορα θα άρχιζαν να φτιάχνουν τις φωλιές τους σε παρόμοια μοτίβα και όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον θεαματικά (αν και θυμίζουν έντονα άσχημο ταξίδι).

Το συγκεκριμένο πείραμα έγινε υπό πλήρη έλεγχο αλλά χωρίς να είναι γνωστά τα πιθανά αποτελέσματα, παρά μόνο υποθέσεις. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά όμως που άνθρωπος ταράζει αυτά τα έντομα. Το 2012 για παράδειγμα, μελισσοκόμοι στη Γαλλία έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν ότι οι μέλισσες τους είχαν δημιουργήσει πράσινο και μπλε μέλι. Μετά από εξονυχιστικο έλεγχο αποκαλύφθηκε ότι οι μέλισσες μάζευαν την απαραίτητη ζάχαρη από τα μη τοξικα απόβλητα ενός εργοστασίου παραγωγής M&Ms λίγο πιο δίπλα!

Περισσότερες πληροφορίες: Mattia Menchetti | Twitter | Facebook (Το είδαμε: booooooom, colossal)

Αν σας άρεσε το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε κοινοποίηση στο αγαπημένο σας site κοινωνικής δικτύωσης.

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful