Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Το πάρκο SeaWorld θα σταματήσει να αναπαράγει όρκες

Πριν από λίγο καιρό, το πάρκο Seaworld ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να αναπαράγει τις όρκες που έχει υπό αιχμαλωσία. Ο διευθύνων σύμβουλος Joel Manby είπε ότι αυτές οι όρκες είναι η γενιά που μένει στις εγκαταστάσεις τους!

Η εταιρία επίσης σκοπεύει να σταματήσει τις θεατρικές παραστάσεις με ζώα που κάνουν κόλπα, κάτω από τις εντολές των ανθρώπων-εκπαιδευτών τους. Οι 24 φάλαινες που βρίσκονται ακόμα στο SeaWorld θα συνεχίσουν ωστόσο να μένουν εκεί καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να τις ελευθερώσουν. “Οι περισσότερες από τις όρκες μας έχουν γεννηθεί εδώ. Αυτές οι λίγες που γεννήθηκαν στη θάλασσα, ήρθαν εδώ σε πολύ μικρή ηλικία” εξηγεί ο Joel στην Times του Los Angeles. “Αν τις ελευθερώσουμε στον ωκεανό, δε θα τα καταφέρουν.”

Αυτό που έχει σημασία είναι το επόμενο κομμάτι της δήλωσής του που λέει “οι όρκες θα συνεχίσουν να ζουν εδώ για το υπόλοιπο της ζωής τους, εμπνέοντας επισκέπτες με νέους και φυσικούς τρόπους.” Ο οργανισμός PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) καθώς και πολλοί ακτιβιστές πίεζαν καιρό το SeaWorld να αλλάξει τακτική αλλά αυτό που φαίνεται να έκανε την διαφορά ήταν το ντοκιμαντέρ του 2013 από το CNN Blackfish, το οποίο προβάλλει την πραγματική, απαίσια μεταχείριση που δέχονται οι όρκες σε αιχμαλωσία καθώς και τον θάνατο ενός εκ των εκπαιδευτών τους!

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα | Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful