Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Τραυματισμένο μωρό ασβός βρίσκει φίλους που τον βοηθάν να περπατήσει ξανά

Όταν ο Diamond Dave διασώθηκε τον Μάρτιο, ήταν 5 εβδομάδων αλλά ζύγιζε όσο ένας ασβός 2 εβδομάδων. Ήταν πεινασμένος, αφυδατωμένος και εντελώς ανήμπορος χωρίς την μαμά του κάπου κοντά. Βρέθηκε από τον σκύλο ενός ανθρώπου και μεταφέρθηκε στο Secret World Wildlife Rescue στο East Huntspill της Αγγλίας.

Λίγες μέρες αφού μπήκε υπό την φροντίδα του Secret World, ο Diamond Dave άρχισε να γίνεται ένας παιχνιδιάρης ασβός, αλλά όσο περισσότερο βρισκόταν σε κίνηση ένας από τους φροντιστές του τόσο παρατηρούσε κάτι περίεργο με τον τρόπο που κινούταν. “Ο Jess παρατήρησε ότι δε βάζει το μπορστά του πόδι στη σωστή θέση και φαίνεται σα να υποκλίνεται” έγραψαν στο Facebook. “Ο Diamond Dave βρέθηκε ορφανός και μόνος, που μπορεί να σημαίνει ότι η μαμά του το εγκατέλειψε λόγω τον προβλημάτων του”.

Ο μικρός ασβός τελικά επισκέφτηκε κτηνίατρο για να δουν την κατάσταση στο πόδι του. Τελικά, ο ιστός δεν είχε τίποτα μόνιμο ή κάτι που να απειλεί τη ζωή του, παρά μόνο ατροφεία του μυ λόγω του ότι έμεινε χωρίς φαγητό και ακίνητος για μεγάλο διάστημα πριν την διάσωσή του. Προφανώς, ο ασβός θα χρειαζόταν πλήρως λειτουργικά και τα δύο του μπροστινά πόδια, οπότε η ομάδα ετοίμασε ένα πρόγραμμα θεραπείας που θα τον βοηθούσε στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Στο κέντρο βέβαια δεν ήταν μόνος, αφού και ένας άλλος ορφανός ασβός, ο Jasper βρισκόταν για νοσηλεία. Οι δυο τους γρήγορα τα βρήκαν και πλέον είναι αχώριστοι, τόσο τη μέρα στο παιχνίδι, όσο και τη νύχτα στον ύπνο. Ο Jasper ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Diamond Dave, δηλαδή ένας λόγος για να εξασκεί το τραυματισμένο του πόδι, πέρα από τις φυσιοθεραπείες. Από την άλλη και ο Jasper εκτός του ότι βρήκε έναν φίλο, βρήκε και ένα τέλειο μαξιλάρι στο πρόσωπο του Dave, όπως έγραψαν στο Facebook, στα τέλη Μαρτίου.

“Ο Dave δεν έχει σχεδόν καμία επαφή με τους ανθρώπους πλέον, αφού πρέπει να μάθει πως να είναι άγριος ασβός” έγραψαν την προηγούμενη Πέμπτη. Έχει μεταφερθεί σε εξωτερικό σημείο, όπου βρήκε καινούργιους φίλους και μαζί μαθαίνουν σιγά σιγά πως να ζουν μόνοι τους, πριν την μεγάλη μέρα την ελευθέρωσής τους.

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful